Tadej Gulič razstavlja v foto galeriji f 2,8 v Zagorju. Avtor, ki si je izbral neobičajno fotografsko pot, prihaja iz Trbovelj, s fotografijo v takšni obliki pa se ukvarja zadnjih pet let. Skupek okoliščin mu je dal na izbiro več ustvarjalnih poti, sam pa se je odločil za kreativno fotografijo, ki mu je dala novo ali pa drugačno ustvarjalnost.

Razstava z naslovom Dvojnost predstavlja Trbovlje v povsem drugačni luči. Dvojna ekspozicija na filmih srednjega formata verjetno pretežno »digitalnim« fotografom predstavlja velik izziv. Tadej Gulič uporablja tehnike, ki bi marsikaterega ustvarjalca vsaj začudile. Marsikaj iz časov analogne fotografije je namreč pozabljenega.

Zgodbe, ki jih Tadej Gulič predstavlja v svojem opusu štirinajstih fotografij, so na nek način zabavne, po drugi strani pa vsekakor vredne razmisleka o našem lastnem dojemanju sveta ali pa samo bližnje okolice. Kot je že običajno, se na zaslonu vrti večje število njegovih fotografij, kar daje še večji vpogled v avtorjevo ustvarjalnost.

Razstava je na ogled v foto galeriji f 2,8 v Zagorju med 1. aprilom in  31. majem, vsak ponedeljek med 17. in 19. uro, vsak četrtek med 9. in 12. uro ter vsako prvo soboto med 10. in 12. uro, razen v obdobjih, ko je kulturno življenje zaradi protikovidnih ukrepov ustavljeno.

Vukašin Šobot

Foto: Vukašin Šobot

Originali: Tadej Gulič

Prejšnji članekAktivnosti VGC v Hrastniku
Naslednji članekRoglič začel z zmago