V RD Rudar so že dobro zakorakali v tekmovalno sezono 2017/18. Vse mlajše selekcije pridno trenirajo, letos prvič tudi rokometni vrtec. Večina selekcij je že v tekmovalnem pogonu, oktobra se jim pridružijo še mladinci, mlajši dečki in mini rokomet. Za člani sta dva odigrana kroga v 1. B DRL. V prvem so na gostovanju pri Slovenj Gradcu morali priznati premoč gostiteljem, ki so bili v lanski sezoni prvoligaši, doma pa so pokazali zobe Brežičanom.

Prvi krog 1.B DRL

RK Slovenj Gradec 2011 – RD Rudar 29:20 (14:10)

Slovenj Gradec, 16. 9. 2017, ŠD Slovenj Gradec (150 gledalcev); sodnika Jeraj in Kostič; delegat Kaučič.

RK Slovenj Gradec 2011: Bojić, Orter 1, Gorenjak 1, Tomič D. 2, Bulovič, Grobelnik 3, Banfro 2, Turinski, Tomič I. 6, Podstenšek, Beđeti 3, Pajt 3, Poklič 8 (3), Levc, Yankovskyy, Drobež;trener: Uroš Šerbec

RD Rudar: Škrabar, Frece, Polanec, Ranevski 8, Sendelbah 3, Hočevar 2 (1), Krajnc, Novak 2, Žagar, Kozinc, Draksler, Kozole 1, Setnikar 2, Žibert, Kocijančič 1; trener: Jaka Keše

Sedemmetrovke: RK Slovenj Gradec 3 (3); RD Rudar 1 (4)

Izključitve: RK Slovenj Gradec 6 min; RD Rudar 14 min

V tekmovalno sezono 2017/18 je članska ekipa RD Rudar vstopila precej spremenjena. Od lanske ekipe so se poslovili Habjan, Ravkič in Kovač, na seznamu poškodovanih sta Lenart in Gjerek, prišli so Kozole, Setnikar in Kocijančič. Že v pripravljalnih tekmah se je videla rahla neuigranost ter privajanje na nove vloge v ekipi.

Fantje so v 1. krogu 1. B DRL odšli na težko gostovanje k Slovenj Gradcu, lanskem prvoligašu s trenerjem Urošem Šerbcem na klopi. Začetek tekme je bil napet in izenačen. Oba vratarja sta tako rekoč zaklenila svoja vrata, o tem priča tudi nizek rezultat v 18. minuti, ko je bilo na semaforju le 4:4. V nadaljevanju prvega polčasa sta si ekipi sledili ter se izmenjevali v minimalnem vodstvu. Tik pred odmorom pa so domači naredili delni izid 6:1 ter odšli na odmor s štirimi zadetki prednosti. V začetku drugega polčasa so tempo še stopnjevali in z delnim izidom 5:0 povedli z devetimi zadetki prednosti. Do konca srečanja so prednost vzdrževali in vknjižili prvi točki v novi sezoni. V končnici tekme so Trboveljčani dve minuti igrali samo s tremi igralci v polju, saj sta bila tako Polanec kot Setnikar tretjič izkljućema. Pri domačih je bil najbolj razpoložen Poklič, ki je zadel osemkrat, pri Rudarju pa Ranevski, ki je bil ravno tako natančen osemkrat.

2. krog 1.B DRL

RD Rudar – RK Brežice 28:23 (13:15)

Trbovlje, 22. 9. 2017; Dvorana Polaj (200 gledalcev); sodnika Pirc Marko in Matjaž, delegat Tomič.

RD Rudar: Škrabar, Polanec 4, Ranevski 13 (5), Sendelbah 2, Kozinc, Novak 3, Frece, Kocijančič, Radulovič, Hočevar 2, Krajnc, Deković, Žagar, Draksler, Setnikar, Kozole 4; trener: Jaka Keše

RK Brežice: Mladkovič, Cerjak, Deržič, Tomše J. 4, Tomše M. 1, Kovač 1, Derenda 2, Škoflek, Krivokapić, Cigler, Supančič, Baznik 3, Humek 1, Mlakar 11 (6), Jagarič; trener: Ale Kukavica

Sedemmetrovke: RD Rudar 5 (5); RK Brežice 6 (6)

Izključitve: RD Rudar 12 min; RK Brežice 8 min

Članska ekipa se je prvič v novi sezoni na prvenstveni tekmi predstavila domači publiki. V goste je prišla ekipa Brežic, s katero so se v lanski sezoni poslovili od gledalcev. Občutki pred tekmo so bili mešani, saj sta se obe ekipi precej spremenili, a položaj na lestvici in bera točk obeh ekip s prve tekme v sezoni je nakazovala izenačeno in napeto igro (obe ekipi poraženi v 1. krogu). Tudi začetek tekme je bil tak. Izmenjevanje v vodstvu in slaba obramba sta ob polčasu prinesla vodstvo gostov 13:15. V nadaljevanju srečanja pa so domači strnili svoje vrste ter z delnim izidom 10:0 povedli za sedem (27:20). Srečanje so kontrolirano pripeljali do konca in vknjižili prvi letošnji točki.

Pri domačih je bil zopet najučinkovitejši Ranevski, ki je zadel trinajstkrat, pri gostih pa Mlakar, ki se je ustavil pri enajstih zadetkih.

Po prvih dveh krogih se že kaže ponovna izenačenost 1. B DRL tudi v letošnji sezoni, kjer lahko vsak preseneti vsakogar. V 3. krogu odhajajo člani na zahtevno gostovanje k novincu lige RK Grosuplje. Oboji imajo na računu dve točki, tako da bo motiv za dosego novih dveh vsekakor prisoten.

Velja izpostaviti še gesto društva, ki je z darilnimi boni pred začetkom članske tekme nagradilo tri gimnazijce (dijake 1. letnika športne gimnazije), ki so se ob koncu devetletke vpisali v zlato knjigo ter tako dokazali, da je mogoče zelo uspešno usklajevati rokomet s šolskimi obveznostmi. Nagrajeni so bili Nik Jager, Luka Petek in Črt Drobnič. »Le tako naprej tudi med gimnazijskimi klopmi!« so zapisali v ŠD Rudar.

UD