Tacenske brzice so gostile prvo tekmovanje po poplavah, ki so prizorišče v začetku avgusta dodobra načele. Mladi slalomisti in slalomistke, so se na začasni progi, brez tipičnih barvastih količkov, pomerili na tekmovanju Mladi upi, ki je štelo tako za državno prvenstvo za mlajše kategorije, kakor tudi za slovenski pokal.

Mladi kajakašici in mladi kajakaši Kajakaškega kluba TKI Hrastnik so se ponovno odlično odrezali in dosegli lepe rezultate v svojih kategorijah.

Med mlajšimi deklicami je v kajaku Nola Kauzer zasedla drugo mesto, med starejšimi deklicami pa je bila Nuša Oblak peta.

V kajakaški konkurenci je med starejšimi dečki Luka Žagar osvojil tretje mesto. Ostali hrastniški mladi kajakaši so se uvrstili takole: 14. Benjamin Vretič, 22. Matic Ristovič in 26. Janez Flere.

Med mlajšimi dečki je Lan Železnik zasedel 14. mesto.

Ker pa je tekmovanje štelo tudi za državno prvenstvo, so vozili tudi moštvene vožnje. V ekipnem tekmovanju so Benjamin Vretič, Matic Ristovič in Luka Žagar po izpuščenih, nepravilno prevoženih vratcih, zasedli sedmo mesto.

V klubu čestitamo vsem mladim junakom, naši pogledi pa so že usmerjeni na zahod. Tam je naš najnovejši štiridesetletnik (Peter Kauzer) že na prizorišču svetovnega prvenstva, ki ga gosti London s svojo olimpijsko progo. V hrastniškem klubu mu želimo kar najbolj uspešen pričetek novega desetletja v njegovi že do sedaj izjemno uspešni karieri.

Matej Kaiser

Foto: Branko Žagar