Ekipa Rdečega križa Slovenije, območnega združenja Zagorje ob Savi, se je v soboto, 7. oktobra, na 23. državnem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči najbolje odrezala. Člani ekipe so postali državni prvaki.

Ob tem je predsednica Rdečega križa Slovenije, OZ Zagorje, Metka Podpečan na družbenem omrežju zapisala: »Po letih trdega dela, učenja, odpovedovanja, neskončnih ur treninga nam je le uspelo. Postali smo državni prvaki v izvajanju laične prve pomoči! Zato gre moja iskrena zahvala ekipi RKS OZ Zagorje (Osmice): Moniki Grošelj, Moniki Ocepek, Luki Selanu, Roku Klančišarju, Tadeju Psarnu, Nejcu Ocepku in Aniti Suša, ki so brezpogojno, z izjemno energijo, povezanostjo in velikim srcem sledili našim sanjam.« Podpečanova se je zahvalila tudi sekretarki RK OZ Zagorje Štefki Suša in Luku Toriju za logistično podporo, vsem »poškodovancem«, ki jim ni bilo težko dolge ure vaditi z njimi, in Občini Zagorje in županu za finančno in moralno podporo. V svoji zahvali pa je še zapisala: »Na koncu gre naša skupna, velika zahvala našemu trenerju in izjemnemu človeku, prijatelju ter strokovnjaku evropskega merila, Zlatku Kvržiću, ki je s svojo neusahljivo energijo in vero v nas, naše delo pozlatil … Hvala pa tudi vsem, ki ste nas skozi vsa ta leta navdihovali s pozitivno energijo in nas podpirali. Prepričana sem in verjamem, da bomo prihodnje leto resna konkurenca najboljšim evropskim ekipam tudi na FACE 2018. Evropa, prihajamo.«

23. državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa so organizirali Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Glavni odbor Rdečega križa Slovenije in Občina Kobarid. Na preverjanju je sodelovalo 13 ekip prve pomoči, ki so se preizkusile v znanju iz prve pomoči na sedmih lokacijah v mestnem središču. Za Zagorjani so se na drugo mesto uvrstili člani ekipe RKS – OZ Koper – Flajšter, na tretje mesto pa člani ekipe RKS – OZ Novo mesto I.

Vsem udeležencem sta na zaključku prireditve čestitala državni sekretar na Ministrstvu za obrambo mag. Miloš Bizjak in direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darko But.

ZT

Prejšnji članekGasilci, ki dajo za mašo
Naslednji članekKisovški orli med vodilnimi v državi