So pa veselje do petja pokazali tudi obiskovalci, saj so zbrani okoli ognja začeli ubrano peti. Še bolj so povzeli, ko sem jim je pridružil šestošolec Nik Selič, ki je pravi mojster v igranju harmonike. Kot zanimivost dodajmo, da je Nik vnuk Branka Peklarja iz Turja, ki je igral harmoniko pri znani glasbeni skupini Zasavci. Svoje znanje zdaj prenaša na vnuka.
Mladi, ki so bili pobudniki tega druženja, so bili spet usklajeni in spretni, tako da na čaj ali kuhančka ni bilo treba čakati. Kmečke žene in dekleta pa so pripravile na stojnici kar nekaj vrst domačega peciva.

Med krajani je bila tudi poslanka Vojka Šergan, ki je dejala: »Veseli me, da se ljudje povezujejo in družijo. Tega je vse premalo.«

S pozitivni odmevi je zadovoljna tudi predsednica KS Nataša Kreže. Zahvalila se je pevkam za sodelovanje in izrazila željo, da se še kdaj srečajo na vasi. Pevke ŽPZ Svoboda Dol pri Hrastniku, ki jih vodi Anja Zalokar, so ob tem povabile v svoje vrste nove članice, ki se lahko nanje obrnejo po telefonu ali prek družbenega omrežja Facebook.

Druženje na Dolu se bo nadaljevalo  še v petek in soboto.

Fanči Moljk