V tednu otroka med 4. in 8. oktobrom poteka v sedmih slovenskih osnovnih šolah akcija “NVO gre v šolo”, ki so se ji pridružili tudi v Zasavju. Koordinator akcije v zasavski regiji je ZLHT Regionalni center NOV. Tako so se danes šolarjem OŠ Trbovlje predstavila števila lokalna društva in zavodi.
Med drugim so se otroci lahko preizkusili v klekljanju, peki peciva, se zavrteli v ritmih sambe in si ogledali, kako poteka delo gasilcev. Svoje spretnosti so jim prikazali trboveljski karateisti, lahko so si ogledali starodobna vozila in še marsikaj.

Cilj akcij nevladnih organizacij (NVO) je spodbuditi povezovanje nevladnih organizacij, torej društev, klubov z osnovnimi šolami v lokalnem okolju. Z nekaterimi društvi OŠ Trbovlje sicer sodeluje že vsako leto, nekatera pa so bila pri njih tudi prvič. Ob tem je ravnateljica OŠ Trbovlje Klementina Šuligoj povedala: »Ker so si delavnice ogledali tudi učitelji, sem prepričana, da bodo ob tem že razmišljali, kako vključiti posamezne v svoje učne ure. Učitelji se zavedajo, da je lahko praktična predstavitev vsebine veliko bolj uspešna za trajno znanje, kot delo z učbenikom in zvezkom.« Na šoli so delo organizirali tudi za učence podružnične šole Alojza Hohkrauta.

ZT