Umetniški vodja in flavtist Marko Zupan bo tudi v letošnjem letu pripravil že deveti Mednarodni glasbeni festival Ursus. Festival je razdelil na tri koncerte, na katerih bodo zaigrali številni glasbeniki. Drugi izmed njih z naslovom Zvoki legend bo v petek, 20. avgusta, ob 19. uri na Domačiji Medved v Podkumu. Cena vstopnice za posamezen koncert je deset evrov.

Na drugem koncertu bosta zaigrala zakonca Jure Gradišnik na trobenti in Marija Gamboz Gradišnik na harfi, ki sta poročena že deset let. Zaigrala bosta klasične in moderne skladbe komponistov Pietra Mascagnija, Antonína Leopolda Dvořáka, Eugènea Bozze, Carlosa Salzeda, Georga Enesca, Clauda Debussya in Paula Rougnona.

Trobenta in harfa sta inštrumenta omenjena že v Svetem pismu. Slišati jih v duetu je popolnoma neobičajno, a zahvaljujoč intenzivnemu iskanju repertoarja, lastnim aranžmajem in ljubezni do glasbe se bosta Jure in Marija potrudila, da pričarata čaroben večer na pravljični lokaciji.

Duo je nastal zelo spontano, v družinskem okolju. Poleg vseh obveznosti, ki jih ima Marija v ljubljanski operi, Jure pa pri Simfoničnem orkestru RTV Slovenija, sta si zadala, da bosta skupaj igrala glasbo po njunem izboru. Posnela sta tudi lastno zgoščenko Rustiques.

Tretji in zadnji koncert festivala Ursus bo 4. septembra.

Savus

Foto: Mednarodni glasbeni festival Ursus


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekNeznani plin