Ob veliki noči, največjem krščanskem prazniku, se verni spominjajo zmagoslavja življenja. Vsakršno praznovanje vsakega izmed nas, ne glede na vero, kulturo in tradicijo, razveseljuje in napolnjuje z lepim. Prazniki so priložnost za nekaj več, za nekaj boljšega, za poglobitev odnosov in osebno rast. Objavljamo prispevek Blaža Vozlja iz kulturne skupine Rozalinda iz Kisovca o veliki noči.

Letošnja velika noč bo resda drugačna, ker jo bomo preživeli v ožjem družinskem krogu. A poglejmo z drugega zornega kota: letošnja velika noč je lahko velik praznik, če si bomo vzeli čas za tisto, kar je res pomembno – našo družino, medsebojne odnose, ljubezen. To lahko izkoristimo, lahko pa tudi ne. Izbira je naša.

Včeraj je bil veliki petek, spomin na Kristusovo trpljenje. Tudi današnji čas prinaša preizkušnje in trpljenja. Težko je. A tretji dan pride dan vstajenja, dan življenja – velika noč. Ne vemo, kdaj bo za našo skupnost prišel ta dan, ko bodo spet svetli časi, a z našim upanjem in pričakovanjem bo prišel. (Za)upajmo v to in ravnajmo odgovorno.

Tudi letos smo v župnijski skupini Rozalinda iz Kisovca pripravili križev pot, ki je tokrat posnet. Vabi nas k premišljevanju in odkrivanju nečesa boljšega v nas. Z njim smo otroci in mladi želeli povezati skupnost v eno, saj ravno to potrebujemo!

Vabljeni k ogledu vseh posnetkov, ki smo jih pripravili po naših domovih in predstavili v postnem času, vsako nedeljo po tri postaje.

 

Pred cerkvijo smo postavili tudi lesene križe, ki so obiskovalce spominjali na ”skrivnost, da čez Golgoto gre pot v radost.” Preteklo cvetno nedeljo pa smo oznanjali tudi z butaro velikanko, ki smo jo postavili pred kisovško cerkvijo. Merila je kar 6,5 metrov. Zahvala Celestinetovim za izdelavo.

Marsikaj se da! Morda le malo drugače, ampak se da! Zrimo z optimizmom v prihodnost in že sedaj poskrbimo drug za drugega.

Velika noč je praznik življenja,

veselimo se premaganega trpljenja.

Naj v nas bo upanja obilo

in duhovnega miru, ki ne bo minilo.

Blaž Vozelj

Foto: Blaž Vozelj

Prejšnji članekNina Jelen: Odločila sem se, da bom pozitivna
Naslednji članekNefarmakološki pristop k zdravljenju migren