ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Drug teden že s skuterjem

Občina Zagorje ob Savi je v okviru promocije celostne prometne strategije policistom 14. avgusta predala v uporabo motorno kolo na električni pogon. Vozilo je prevzel komandir Policijske postaje Zagorje Damjan Gajšek.
Na zagorski policijski postaji je zaposlenih 19 policistov, od tega šest policistk. Šest policistov in ena policistka izpolnjujejo pogoje za vožnjo električnega motorja, za katerega je potreben vozniški izpit A1 oziroma A kategorije in opravljena kondicijska vožnja pred motoristično sezono. Kot je povedal pomočnik komandirja PP Zagorje Marko Kaluder,  bodo policisti motorno kolo uporabljali predvsem za nadzor cestnega prometa, pa tudi za izvajanje ostalih policijskih nalog, kamor sodijo vzdrževanje javnega reda in miru, preprečevanje in preiskovanje kriminalitete, preventivne aktivnosti ter  spremljanje in nadzor javnih prireditev na območju občine Zagorje ob Savi. Vozili ga bodo, ko bodo vremenske razmere to dopuščale.

Motorno kolo ne proizvaja hrupa in prašnih delcev, po podatkih proizvajalca pa razvije najvišjo hitrost 82 km/h. »Policisti so izrazili pozitiven odnos do uporabe električnega motorja in vsak si ga želi poizkusiti,« je povedal Kaluder ter dodal, da bodo v Zagorju z uporabo električnega motornega vozila nedvomno pokazali tudi pozitiven odnos do okolja in prihodnosti.«

TPK

Isti avtor