ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Droge, pretepi in nesreče

V petek, 5. avgusta, se je v dopoldanskem času na policijski postaji zglasil občan in prijavil vlom v klet na ulici Sallaumines. Policisti so ugotovili, da je neznanec ponoči vlomil v prijaviteljevo in v še dve kleti ter iz njih ukradel različno orodje in predmete v skupni vrednosti okrog 1500 evrov. Isti dan so trboveljski policisti dobili prijavo o ukradeni denarnici. Kdo je storilec, policisti še ne vedo. V Trbovljah sta se glede zemljišča sporekla soseda, nakar je eden od njiju poklical policijo. Policisti niso ugotovili kršitve javnega reda in miru, glede zemljišča pa so soseda napotili na zasebno tožbo. Kršitev javnega reda in miru pa so ugotovili na Opekarni, kjer je v zasebnem stanovanju glasna glasba motila stanovalce. Policisti so se s kršiteljico pogovorili in ji izrekli opozorilo ter ponovno vzpostavili javni red in mir.
V soboto, 6. avgusta, so trboveljski policisti zvečer prejeli obvestilo, da se v gostinskem lokalu pretepajo štiri osebe. Kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, je udaril občanko in, ker ni upošteval zakonitih ukazov in je v pijanem stanju s kršitvijo nadaljeval, so mu policisti odvzeli prostost. Med postopkom so pri kršitelju našli še aluminijasto folijo z belim praškom, za katerega sumijo, da je prepovedana droga. V primeru pozitivne analize bodo zoper kršitelja izvedli ustrezen prekrškovni postopek.

V nedeljo, 7. avgusta, so policisti dopoldan obravnavali tatvino digitalnega sprejemnika in dveh daljinskih upravljalnikov – te predmete je neznani storilec iz stanovanja odnesla skozi odprto okno. Pri tem je lastniku povzročil za okrog 50 evrov škode. Zvečer so pri kontroli prometa ustavili voznico osebnega vozila Daewoo in ugotovili, da je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so ji začasno odvzeli, zasegli pa so tudi registrske tablice, ki niso pripadale obravnavanemu vozilu. Policisti so voznici za kršitve izdali plačilni nalog, o prekršku pa bo odločal tudi sodnik za prekrške.

Zagorje

V petek, 5. avgusta, so zagorski policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom, ki se je zgodila na parkirišču. O dogodku še zbirajo obvestila. Zvečer so imeli kar precej dela; na glavni cesti, Zasavki, je vozilo zapeljalo čez kamen, v mestu pa je na parkirano vozilo padlo steklo, spet drugo vozilo pa je bilo poškodovano zaradi naleta plastičnega zabojnika za smeti. Pri naselju Spodnji Log se je na tovorno vozilo med vožnjo podrlo drevo. Drevesa so padala tudi drugod, policisti so morali nekaj lokacij zavarovati in o tem obvestiti pristojne službe.

V soboto, 6. avgusta, so policisti sodelovali na prireditvah Vzpon na Zasavsko sveto goro 2016 in Tek po Zagorski dolini 2016. Popoldan je občanka prijavila izgubo denarnice z vsebino, v Hrastniku pa so zagorski policisti obravnavali kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe. V času Zagorske noči so policisti izvajali varovanje in pri tem našli kar nekaj izgubljenih predmetov: kartico ZZZS, kartico Gorenjske banke, osebno izkaznico in šop 9 ključev na plastičnem obesku roza barve ter obesku z napisom Ohrid.

V nedeljo, 7. avgusta, je občan policistom sporočil, da je v vratih avtomobila našel ključe, ki jih je tam pustil njegov lastnik. Ključi so že pri lastniku. Popoldan se je na parkirišču v Zagorju zgodila nesreča s pobegom, o kateri policisti še zbirajo obvestila, na Golčah pa so obravnavali sum nezakonitega lova in o kršitvi prav tako še zbirajo informacije. Zvečer so posredovali pri prometni nesreči, v kateri se je huje poškodoval motorist, ki je nesrečo zaradi neprilagojene hitrosti tudi povzročil. Motorista so s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana. V nesreči se je lažje poškodovala še motoristova sopotnica, nastalo pa je tudi za približno 5000 evrov materialne škode.

ZT

Isti avtor