Domen Dornik, trboveljski triatlonec, se je z ekipo Rowe Triathlon 24. julija udeležil zadnje, četrte dirke  letošnje Bundeslige v Tubingen (Nemčija). Z ekipo je sezono zaključil na petem mestu, kar se je pred nekaj meseci zdelo še nemogoče. Posamično je zadnjo tekmo končal na šestem mestu, v skupnem seštevku je sedmi.
»Največje presenečenje sem doživel tri ure pred štartom, ko sem pred seboj zagledal punco Evo, mami, babi in strica. To mi je vlilo še dodatno energijo,« je povedal Dornik po nastopu. Start je bil živčen, uspelo mu je odlično odplavati. »Voda je bila kar mrzla,« je dejal Dornik, »a vsaj tepli se nismo.« Iz vode je prišel na osmem mestu. Kmalu za njim sta priplavala tudi Nik Kojc in Gregor Schreiner. Njihov ekipni cilj je bil uvrstiti se s kolesom v prvo skupino, kar pa jim ni najbolj uspelo. Proga je bila zahtevna in ozka, zato na njej ni bilo prostora za menjavanje in prehitevanje. Mnogi tekmovalci so zadevali v stožce, ki so omejevali cestišče.

Dornik je zato tek pričel kot 19. tekmovalec, nato pa je v vsakem izmed štirih krogov po mestnih ulicah, kjer ni bilo niti meter ravnine, pridobival višja mesta. Na koncu je izgubil šprint z Lassejem Luhrsomom, vendar končal na odličnem šestem mestu.

ZT