sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Dončićev spektakel na Blejskem jezeru

Plavajoče košarkarsko igrišče na Blejskem jezeru, pokal Larry O’Brien ter sodelovanje z legendarno znamko Jordan – vse to in še več bo del športnega spektakla, ki se obeta 16. septembra na Bledu.

Blejsko jezero bo v soboto, 16. septembra, gostilo enega najbolj edinstvenih košarkarskih dogodkov doslej. Sredi jezera bo postavljeno plavajoče košarkarsko igrišče, ki bo prizorišče Grosbasketovega mednarodnega turnirja 3×3 za mlade. V sklopu dogodka bo obeleženo partnerstvo Grosbasketa z globalno znano znamko Jordan, s katero skupaj predstavljajo košarkarsko supergo LUKA 2 LAKE BLED, novo supergo Luke Dončića.

Prav tako bo na Bled pripotoval legendarni NBA pokal Larry O’Brien. Trenerji lige NBA pa bodo pripravili kliniko za mlade košarkarje. 

Luka Dončić trenutno vodi slovensko reprezentanco na svetovnem košarkarskem prvenstvu, ki se je za Slovenijo začelo 26. avgusta in se bo končalo danes, 9. septembra s tekmo proti sosednji Italiji. Slovenska reprezentanca je v začetnih dnevih prvenstva dobila tekme proti Venezueli, Gruziji, Zelenortskem otokom in Avstraliji. V nedeljo, 3. septembra, pa so slovenski košarkarji izgubili tekmo proti Nemčiji, kasneje pa še bitko za polfinale s Kanado in tekmo za uvrstitev med peto in osmo mesto z Litvo. Danes varovance Aleksandra Sekulića čaka še tekma z Italijo.

EG

Foto: LUKA 2 BLED in arhiv Savus


 

Isti avtor