Ginekološko porodni oddelek Splošne bolnišnice Trbovlje je v torek, 28. avgusta, prejel donacijo Nove Ljubljanske banke v višini 9.585 evrov. Denar bodo namenili potrebam novorojenčkov. Nabavili bodo posteljice za novorojenčke in sodobni aparat za preiskave krvi novorojenčkov, ki delujejo na principu biotehnologije. »Bistvo tega aparata je, da se analize opravijo ob novorojenčku, da se vzame izredno majhna količina krvi v primerjavi s standardno metodo in da so rezultati znani že po približno dveh minutah,« je povedala Marina Barovič, v. d. direktorice Splošne bolnišnice Trbovlje. Predstojnik ginekološko porodnega oddelka SB Trbovlje Andrej Pogačnik pa je dodal, da si bolnišnica že nekaj let želi zamenjati posteljice za novorojenčke, ki so zdaj res že stare, vendar so imele nabave druge medicinske opreme vedno prednost.
Sredstva je donator zbral v okviru akcije Majhni koraki spreminjajo svet na bolje, ki jo v NLB izvajajo že tretje leto. Donacijo je bolnišnici izročila Tanja Ahlin, direktorica NLB Poslovne mreže, s sodelavci, ki je ob tem povedala: »V NLB se zavedamo odgovornosti, ki jo imamo do okolja, v katerem poslujemo. Skupaj z zaposlenimi si prizadevamo prisluhniti potrebam lokalne skupnosti. Pri tem se nam nemalokrat pridružijo tudi stranke in športniki, ki jih podpiramo. V treh letih smo za slovenske porodnišnice razdelili skupaj skoraj 136.000 evrov.«

Barovičeva je ob tem še dodala, da zdravstvo še vedno ni deležno učinkov gospodarske rasti v Sloveniji, da pa imajo po drugi strani srečo, ker jim prisluhnejo posamezniki in gospodarski subjekti ter jim poskušajo z donacijami tudi pomagati.

Slavnostne predaje sredstev sta se udeležila tudi hrastniški župan Miran Jerič in poslanec v Državnem zboru Ivan Hršak iz Hrastnika.

TPK

Prejšnji članekIzgubil črno denarnico
Naslednji članekZagorjanke zmagovalke domačega turnirja