Tradicionalni slovenski zajtrk podpira v Sloveniji šestnajst občin in med temi je tudi hrastniška. Danes zjutraj so tako v Hrastniku kot na Dolu pripravili jutranji obrok z zdravo slovensko hrano. Otrokom in gostom so postregli z domačim maslom, medom, mlekom in jabolkami. Nekateri učenci so priznali, da zajtrk opuščajo ali pa imajo radi nezdrave obroke kot so bel kruh in dodatke, ki vsebujejo preveč konzervansov.
Zajtrku sta se pridružila tudi župan Miran Jerič in poslanka Vojka Šergan in tako pomagala posredovati sporočilo o pomenu zdravega zajtrka. »Na ta način spodbujamo oskrbo z lokalno pridelano hrano,« je dejala Šerganova, »obenem pa dajejo take akcije več pozornosti kmetijstvu in čebelarstvu.«

Nad zajtrkom je bil navdušen tudi župan Jerič, ki ta projekt podpira že vsa štiri leta. »Aprila bomo tak zajtrk ponovili v občinskem merilu,« je dejal. Posnetki so z dolske šole, na hrastniški šoli pa so se z manjšo razstavo predstavili tudi sadjarji, čebelarji in Aktiv kmečkih žena in deklet.

FM

Prejšnji članekSodnika spodrezala krila
Naslednji članekKrogi solidarnosti za Tamaro