Konec tedna se pričenja ples ekip, ki bodo v sezoni 2023/2024 nastopale v 1.B MRL. Liga bo štela 13 ekip, med njimi bo tudi ekipa kemičarjev, ki bo tudi v letošnji sezoni poskušala poseči po dobrih rezultatih in zavzeti mesto v zgornjem delu lestvice.

Po oddelanih pripravljalnih treningih in odigranih pripravljalnih tekmah, igralci RK Dol TKI Hrastnik sezono odpirajo z vedno neugodnim gostovanjem v Črnomlju proti tamkajšnjem RK Črnomelj. Ekipo tako že na začetku sezone čaka pravšnji test, ki bo dober pokazatelj pripravljenosti in forme.

Kot vsako leto je tudi letos med sezonama prišlo v ekipi do sprememb. Najprej skok v strokovno vodstvo ekipe. Še naprej ostaja glavni trener  Gregor Pesko, vodja ekipe pa Borut Špacapan. Z delovanjem v vlogi pomočnika trenerja je zaključil Gregor Klepej, ki bo odslej skrbel za razvoj mladih talentov, prevzel je vodenje ekipe starejših dečkov. Z mesta trenerja vratarjev se je poslovil tudi Žiga Seme, ki je to vlogo opravljal potem, ko mu je poškodba rame onemogočila nadaljnjo aktivno igranje rokometa. Nadomestil ga je Marko Madžarevič, ki bo v klubu skrbel za dobro pripravljenost in formo vratarjev članske in kadetske ekipe in opravljal tudi vlogo pomočnika članskega trenerja. Okrepil se je tudi zdravniški del ekipe, saj se je v vlogi fizioterapevta Siniši Nesladku pridružil Primož Udovč, sicer nekdanji vratar dolskega kluba.

Spremembe so se zgodile tudi v igralskem kadru. Z aktivnim igranjem rokometa so zaključili trije obrazi, ki so pustil viden pečat v dolskem klubu. Od igranja se je poslovil kapetan ekipe Jernej Moljk, prav tako Žiga Seme, ki je zaradi poškodbe rame izpustil že preteklo sezono. Z igranjem pa je zaključil tudi Klemen Brilej, ki je v pretekli sezoni sicer že bil igralsko upokojen, a se je na prošnjo kluba reaktiviral in pomagal ekipi po svojih najboljših močeh. Klemen ostaja v Dolanki. V tej sezoni bo opravljal vlogo pomočnika trenerja kadetske ekipe.

Ekipo je nepričakovano zapustil tudi Jan Sivka, kariero naj bi nadaljeval v tujini. Zaradi šolskih obveznosti svojo rokometno kariero prekinja Nejc Urdih, v ekipi tudi ni več Nika Jagra. Oba sta bila v pretekli sezoni posojena izi RD Rudar Trbovlje.

Ekipo je okrepil Urh Koritnik, Radečan, ki se najbolje znajde na položaju organizatorja igre. Na posojo prihaja iz RK Radeče Papir Nova, zadnje tri sezone pa je odigral v Sevnici. Odlikujeta ga predvsem hitrost in prodornost, s čimer bo sigurno doprinesel k igri kemičarjev.

V klubu so veseli, da se po enoletnem premoru na igrišča vrača v domačem klubu rokometno vzgojen Vasja Krajnc, ki bo zaostril konkurenco na položaju krožnega napadalca.

Sestava ekipe še ni dokončna, obstaja možnost, da se ekipi priključi še kakšen nov igralec.

V tej sezoni je sestava članske ekipe RK Dol TKI Hrastnik:

vratarji: Klemen Nunčič, Kris Žibert, Andrej Šubaj

leva krila: Žan Blagotinšek, Filip Sihur, Damir Hadžić

zunanja linija: Amal Ajdari, Luka Cigler, Kristjan Simončič, Gašper Zobarič, Jan Hočevar, Matija Prah, Urh Koritnik

desno krilo: Gašper Zupanc

krožna napadalca: Vasja Krajnc, Patrik Šuntner

Že naslednji vikend se bodo v 2.krogu na prvi uradni tekmi sezone v Dolanki kemičarji pomerili z ekipo RK Grosuplje.

V klubu so za vse navijače pripravili ugoden nakup letnih vstopnic za tekme članske ekipe za sezono 2023/2024. Za starše otrok, ki trenirajo v klubu, so zagotovili popust.

MP

Foto: arhiv Savus (lanska sezona)