1.A DRL – 16. krog
RK Dol TKI Hrastnik – RK Trimo Trebnje 24:21 (10:11)

Dvorana Dolanka, gledalcev 400. Sodnika Štrigl in Backovič.

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Škorc, Sikošek 1; Brilej 2, Klepej 7(1), Ajdari 3(2), Zore, Simončič, Guček, Bauerheim 2, Hribšek 6, Ramić, Jakopič 3, Jazbec, Ribič. Trener Cenkar

RK Trimo Trebnje:  Brana, Urbič; Cvetko, Grandovec 3, Djurdjević 5, Florjančič 2, Grojzdek, Murčehajič 1, Udovič 1, Kotar Matic 5, Sikošek Pelko, Sašek 3, Butkovec, Mlakar 1, Kotar Marko, Horžen. Trener Šavrič

7m: 3(3); 5(5)

Izključitve: 10minut; 8 minut (Grojzdek 3×2)

V teh prazničnih decembrskih dneh  je bila odigrana še zadnja tekma v jesenskem delu v 1.A Slovenski rokometni ligi. Dolski rokometaši so  v soboto zvečer v dvorani Dolanka gostili ekipo Trebnjega in po odlični ter borbeni igri vknjižili nov par točk.

Čeprav so srečanje bolje odprli gostje in povedli 3:0, to domače ni zmedlo. Že  v naslednjih minutah so nadoknadili zaostanek in prešli v vodstvo 5:4. V nadaljevanju prvega dela je sledilo izenačeno srečanje z minimalnim vodstvom domačih rokometašev, potem pa so zadnjih pet minut bolje odigrali Trebanjci in na odmor odšli z zadetkom prednosti.

V odmoru pred drugim polčasom je v organizaciji domačega kluba v goste prišel Rokometni Božiček, ki je zbrane pliškote in ostale igrače, katere so darovali obiskovalci in navijači (odvrgli so jih na igrišče), predal predsednici hrastniškega Rdečega križa kot darilo za otroke iz socialno šibkejših družin v občini ter tako tudi njim zarisali nasmeh na obraz.

Že po slabih petih minutah igre v drugem polčasu so domači z goloma Davida Jakopiča in Domna Hribška vodili 13:12. Potem pa se je zgodil ključni trenutek na tekmi. Ko so gostje v 36. minuti zaradi izključitve svojega igralca iz igre potegnili vratarja in v napad poslali dodatnega igralca, se jim je ta poteza  krepko maščevala. Po izgubljeni žogi je njihova prazna vrata najprej zadel Klemen Brilej, nato pa je po še enem neuspešnem napadu gostov iz svojega vratarskega prostora zadel prazen gol še domači vratar Klemen Sikošek. Navdušenje v dvorani je bilo na vrhuncu, domači so dobili krila in v nadaljevanju še stopnjevali svoj ritem. Pri rezultatu 22:16 v 52. minuti je postajalo vse bolj jasno, da domačini ne bodo izpustili lepe priložnosti za popoln uspeh. Čeprav so Trebanjci do konca uspeli prepoloviti visoko domačo prednost pa so domači navijači konec tekme pospremili stoje in z ovacijami pozdravili svoje junake, ki so jim na najlepši možni način olepšali praznične decembrske dni.

Poleg Domna Hribška in Gregorja Klepeja, ki sta bila najučinkovitejša v domači zasedbi, je imel svoj večer v drugem delu vratar Klemen Sikošek, ki je dokazal, da kljub svojim letom še zdaleč ni rekel zadnje besede. Pri gostih sta bila strelsko razpoložena Miloš Djurdjevič in Matic Kotar s po petimi zadetki.

Sledi daljši  premor, prvenstvo pa se bo nadaljevalo 1. februarja 2017, ko dolski rokometaši gostujejo v Izoli.

Zoran Zore