Včasih so rekli: “Dva Slovenca – pevski zbor.”A če se srečata dve Slovenki in zraven povabita še prijatelje, je to koncert z veliko začetnico. In res je bil. V petek, 31. marca, so se ob 18. uri na odru Delavskega doma v Hrastniku s svojim letnim koncertom predstavile članice ŽPZ KUD Svoboda Dol pri Hrastniku z zborovodkinjo Anjo Zalokar na čelu.
Hrastničani imajo radi zborovsko petje. In obisk tudi tokrat ni izostal. Obiskovalci so imeli kaj videti, oziroma slišati. Razigrane pevke so jih popeljale skozi pester izbor ljudskih in umetnih pesmi. Pri tem pa so jim pomagali tudi plesalci Folklorne skupine Trbovlje pod vodstvom Joži Brečko in MPZ Svoboda Hrastnik, s katerim si delijo zborovodkinjo Zalokarjevo. In tako sta nekaj pesmi oba zbora zapela tudi skupaj. Poseben ton je prireditvi dajalo šegavo povezovanje Melite Hribernik.

Bolj kot se je nastop bližal koncu, bolj je bilo vroče. Moški pevski zbor je svoj nastop končal z izvedbo nekaj družabnih ob spremljavi kitare. Vokalisti na odru so dobili tudi glasbeno podporo harmonikarja Antonia Jukića in Luke Jeraja na klavirju. Kar je publika glasno tudi nagradila z aplavzom.

Na koncu se je vodja pevske sekcije KUD Svoboda Dol pri Hrastniku Simona Jeraj javno zahvalila vsem, ki so pomagali pri izvedbi koncerta.

Milko Plahuta

Prejšnji članekDunajski odtenki dečkov, pa babjih 50
Naslednji članekPrvoaprilske šale na naših straneh