1.B DRL – 8. krog

RK Črnomelj – RK Dol TKI Hrastnik 29:29 (14:15)

Črnomelj, 10. november 2017, dvorana Loka, Gledalcev 50. Sodnici: Crnojević in Kostecki – Radić

Črnomelj: Bagarić, Peteh, Plut; Kostelec, Pezdirc 1, Štrucelj M. 5, Medic, Štrucelj D. 3(1), Horvat 2, Slobodnik 2, Weiss 6, Stariha 7(4), Mihelič 3, Šterk, Slemenšek, trener Kolbezen.

Dol: Seme, Golec, Kos;Brilej 7, Klepej 3, Ajdari 10 (6), Blagotinšek, Zobarič, Pintar, Gospodarič 1, Hribšek 1, Grušovnik 5, Ramić 2, Krhlanko, trener Begović.

7m: 5(5); 7(6)

Izključitve: 12 minut, rdeči karton Slobodnik; 10minut

Dolski rokometaši so se v 8. krogu že v petek pomerili z rokometaši Črnomlja in se razšli z neodločenim izidom 29:29. Čeprav je na tekmo dolska ekipa odšla oslabljena, manjkali so kar trije bolj ali manj standardni igralci (David Jakopič, Tomaž Ribič in Kristjan Simončič), pa so ves prvi polčas vodili, vendar največ za tri zadetke (4:1 in 5:2). Vendar so domačinom dovolili, da so se jim tik pred odmorom približali na gol zaostanka (14:15).

V drugem delu so gostitelji po delnem izidu 6:2 napravili preobrat ter pobegnili in si ustvarili lepo prednost – v 39. minuti je bil rezultat 20:17 v njihovo korist. V tem delu tekme so bili Dolani brez pravih idej v napadu, pa tudi v obrambi so dopustili domačinom, da so neovirano prihajali do zadetkov. Krizne dolske minute so se nadaljevale vse do 50. minute, ko sta se v gostujoči ekipi končno razigrala Amal Ajdari in Matic Grušovnik. Slednji je s svojim petim zadetkom na tekmi poskrbel za novo izenačenje v 52. minuti – 25:25. Toda domačini so takoj odgovorili z dvema zaporednima goloma in v 56. minuti znova povedli 28:26.

Ko je že vse kazalo na domačo zmago, sta za napet zaključek poskrbela Amal Ajdari, ki je v zadnjih minutah zbrano dvakrat zadel s črte sedmih metrov in Jasmin Ramić s svojim drugim zadetkom na tekmi ter svojo izključitvijo v samem zaključku.Domači so v zadnjih sekundah imeli napad za zmago, vendar je poizkus Dina Štruclja uspešno zaustavil odlični dolski vratar Žiga Seme in poskrbel, da se dolski rokometaši iz Črnomlja vračajo neporaženi. V naslednjem krogu dolski rokometaši v soboto, 18. novembra v dvorani Dolanka gostijo rokometaše ekipe Krim–Olimpija.

Zoran Zore