RK Dol TKI Hrastnik – MRK Krka 26:31 (13:13)
Dol pri Hrastniku. Dvorana Dolanka, gledalcev  250. Sodnika Sok in Kavalar

Dol: Seme, Sikošek(2obr.), Škorc (4obr.); Klepej 5, Brilej 7(2), Pintar 1, Ajdari 2(1), Guček 2, Jazbec 1, Zore 4, Hribšek 1, Robnik, Ramić, Ribič 2, Jakopič 1, Simončič. Trener Cenkar

Krka: Nunčič (2obr.), Tomić (11obr.);  Rašo L. 2, Jurečič 7, Lavrič 4, Didovič 6, Okleščen 4, Pršina 1, Irman, Jakše 4, Rašo D. 1, Bezgovšek 1, Adamčič, Klobčar 1. Trener Skoko

7m: 3(3); 1(0)

Izključitve:  2 minuti; 4 minute

Dolski rokometaši so  po dolgem času v svoji dvorani  Dolanka morali  priznati premoč nasprotniku. Sinoči so v 4. krogu v 1.A DRL  gostili rokometaše Krke, ki so pred to tekmo imeli enak izkupiček kot domači – eno zmago in dva poraza.  V prvem polčasu so dolski rokometaši narekovali tempo in  imeli igro v svojih rokah.  V tem delu srečanja  sta bila pri gostiteljih  v ospredju  strelca Klemen Brilej in Gregor Klepej, ki  sta ohranjala rezultatsko prednost. Vendar so gostje še pred odmorom uspeli izzid poravnati.

V drugem delu so domači še uspeli povesti 14:13 in 15:14, nato pa so na igrišču zagospodarili Dolenjci. Z agresivno obrambo so zaustavljali domače napade, kjer se je še posebno izkazal njihov vratar Aleksandar Tomić, sami pa izkoriščali luknje v dolski obrambi. Tako je bila v 46. minuti njihova prednost  že +8, rezultat je bil 26:18. Tudi minute odmora domačega trenerja Primoža Cenkarja niso prinesle spremembe.  Gostje so do konca uspeli s pametno in preudarno igro ohraniti  prednost in se na koncu zasluženo veselili novih točk.

Dolski rokometaši tako ostajajo pri eni zmagi, svojo naslednjo priložnost za morebitno presenečenje pa bodo iskali že na sobotnem gostovanju pri Trimo Trebnje.

Zoran Zore