1.B DRL – 10. krog

RK Drava Ptuj – RK Dol TKI Hrastnik 26:31 (12:9)

Ptuj – 25. november, dvorana Ljudski vrt, gledalcev 150. Sodnika Čretnik in Turnšek.

Drava: Polutnik, Žuran S.; Maroh, Krasnič, Reisman 4, Rožman 4, Bračič 2, Gregorc 3(1), Blažič, Budja 4, Falež, Bedrač, Koštomaj 8 (3), Krajnc, Žuran M., Krabonja 1. Trener Bistrovič.

Dol TKI Hrastnik: Seme, Golec, Kos;Brilej 8 (1), Klepej 6, Ajdari 8, Moljk, Pintar, Gospodarič 2, Blagotinšek, Hribšek, Grušovnik 1, Ramič, Ribič 3, Jakopič 2, Simončič 1. Trener Begović.

7m:6(4); 2(1)

Izključitve: 4 minute (diskv. Žuran S. – 58. min.);2 minuti

Dolski rokometašise s sobotnegagostovanja na Ptuju vračajo z lepo zmago in novima dvema točkama. Prvi polčas je minil v slabi predstavi obeh moštev, napake in zgrešeni streli so se vrstili na obeh straneh. Domači pa so si kljub temu v zadnjih minutah zagotovililepo prednost pred nadaljevanjem.

V drugem polčasu pa je bila na igrišču popolnoma druga slika. Domača ekipa je lahko le nemo opazovala show Dolanov. Ti so preko razpoloženih Klemna Brileja, GregorjaKlepeja in Amala Ajdarija polnili domačo mrežo, vrata pa je zaklenil tokrat odlični Žiga Seme. Domačini, ki nikakor niso mogli razviti svoje prepoznavne hitre igre, so se z golom Luke Reismanav 57.minutisicer še uspelipribližati na dva gola zaostanka (26:28), vendar je Tomaž Ribič v zadnjih minutah z dvema zadetkoma v ptujsko mrežo utišal domače navijače in poskrbel za val navdušenja med soigralci in svojimi navijači.

Dolski rokometaši so se po tej zmagi še bolj utrdili na drugem mestuprvenstvene lestvice in zaostajajo zgolj za točko za prvouvrščenimSVIŠ-em, kibo njihov nasprotnik v naslednjem krogu v Dolanki.Derbi prvega dela prvenstva bo v dvorano Dolanko prav gotovo privabil rekordno število navijačev. Domači, ki v letošnjem prvenstvu v svoji dvorani še niso oddali točke, napovedujejo, da se bo njihov niz izvrstnih rezultatov nadaljeval tudi v prihodnje.

Zoran Zore