Včeraj so se v  kinodvorani na Dolu na drugem zboru zbrali krajani Dola pri Hrastniku. Nataša Kreže, predsednica KS, je najprej poročala o opravljenem delu. Med najbolj opaznimi spremembami v centru kraja so nov, osvetljen prehod za pešce, nekoliko premaknjena avtobusna postaja, koši za smeti in kozolec z dobrodošlico. V kraju so uredili tudi nekaj cestnih odsekov in vodovodov. Krajani pa so ponovno opozorili na nekatere pomanjkljivosti, med njimi na problem ceste mimo pokopališča. Ta ima sicer nov zid, ožine pa ni rešil. Razvila se je kar vroča debata, saj imajo posamezniki različne, tudi sporne predloge. Ob njih je Vojka Šergan menila, da se je treba pogovarjati strpno in stopiti korak nazaj, če hočejo priti do prave rešitve.
Ta ozek cestni pas se bo urejal v naslednjih letih, ko bodo na direkciji RS za ceste začeli z urejanjem celotne ceste skozi Dol. S projektom bodo začeli naslednje leto.

Šerganova je spomnila tudi na dodatna sredstva za Lokalno akcijsko skupino, ki bodo namenjena tudi Dolu. Dol ima kot podeželski kraj priložnost, da jih izkoristi. Krežetova in ostali člani odbora KS že razmišljajo o idejah, ki bi se lahko uresničevale v tem okolju, veseli pa bi bili tudi pobud krajanov.

Fanči Moljk

Prejšnji članekBartec Varnost odpuščal
Naslednji članekOvire pripravljene