1.B DRL – 18. krog

RK Dol TKI Hrastnik – RD Butan plin Izola 20:19 (9:9)

Dol pri Hrastniku – 2. marec, dvorana Dolanka, gledalcev 100. Sodnika Miran Štrigl in Drago Ocvirk.

Dol TKI Hrastnik: Seme, Kos; Brilej 2(1), Klepej 2, Ajdari 7(3), Zobarič, Pintar, Bauerheim 1, Gospodarič, Blagotinšek, Hribšek 4, Cigler 1(1), Ramič, Ribič, Jakopič 2, Simončič 1. Trener Aleš Sirk.

Izola: Aleksič, Logar; Jurič, Mičović 1, Smej, Božič 5(4), Beganović 2, Žgavec, Peharc, Poberaj – Urh 4, König 3, Čolič 1, Madžarević 2, Milunović 1. Trener Peter Pucelj.

Sedemmetrovke: 5(5); 7(4)

Izključitve: 8 minut; 10 minut (diskv. Beganović)

Rokometaši RK Dol TKI Hrastnik so zabeležili novo zmago. V dvorani Dolanka so v petek na tekmi šele v zadnjih petih minutah strli žilav odpor gostov z Obale. Gledalci so lahko spremljali napeto in vseskozi izenačeno srečanje, kjer si nobena od ekip ni priigrala izdatnejše prednosti. Čeprav so domači v 23. minuti povedli 9:6, so jih gostje z delnim izidom 3:0 kmalu ujeli in ekipi sta na odmor odšli poravnani.

Tudi v drugem polčasu je potekala izenačena tekma vse do 47. minute, ko so gostje s zadetkom njihovega najboljšega strelca Petra Božiča zadnjič na tekmi povedli (17:16). Sledile so uspešne dolske minute, domači so po preobratu znova povedli (19:17). Vendar se tudi gostje še niso vdali, sledil je njihov preobrat in v 55. minuti novo izenačenje (19:19). V naslednjem napadu je Domen Hribšek gostitelje znova popeljal v vodstvo, to je bil tudi zadnji in hkrati zmagoviti zadetek na tekmi. Do konca so ostale še štiri minute, vendar sta mreži na obeh straneh obmirovali.

Tokrat je bila zmaga težko priborjena, vendar na koncu povsem zaslužena, pa čeprav so tudi gostje imeli svoje priložnosti, ki pa jih niso uspeli izkoristiti. Dolski rokometaši so se s to zmago in porazom do tega kroga drugo uvrščene Škofljice v Trbovljah zavihteli prav pod vrh. Že v naslednjem krogu prihodnjo soboto pa bo dvoboj teh dveh ekip podal že marsikateri odgovor na vprašanja o morebitnem letošnjem potniku v prvo slovensko rokometno ligo NLB.

Zoran Zore