ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

Dolani spet uspešno preplavali Dravo

RK Dol TKI Hrastnik – RK Drava Ptuj 31:30 (13:12)
Dvorana Dolanka, gledalcev 100. Sodnika Sok in Žitnik

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Škorc (12 obr.), Sikošek; Klepej 1, Brilej 9(6), Ajdari 5, Pintar, Bauerheim, Guček, Hribšek 5, Mikanović 3, Ramić 2, Zore 5, Jakopič, Ribič 1, Simončič. Trener Cenkar

RK Drava Ptuj: Prvonožac (7 obr.), Belec (1 obr.); Rajić 4, Žuran 2, Jerenec 3, Jeftić 6, Bračič 3, Maroh 2, Hrupič 1, Gregorc 3(2), Jensterle 3, Sabo, Krasnič, Belić 1. Trener Hrupič

7m: 7(6); 2(2)

Izključitve: 6 minut; 6 minut

Dolski rokometaši se zasluženo veselijo zmage v tekmi 1/16 finala rokometnega Pokala Slovenije. Sinoči so v dvorani Dolanka v zaključnih trenutkih tekme le uspeli streti odpor gostov. Junak tekme je bil tokrat domači vratar Domen Škorc, ki je na sami tekmi zbral dvanajst obramb, ključno pa v zadnjih sekundah tekme, ko je gostom ubranil neoviran strel s črte šestih metrov.
Že pred samo tekmo je bilo jasno, da bo to dvoboj dveh enakovrednih tekmecev, kar se je potem na sami tekmi tudi izkazalo. Domačini so bili večji del prvega polčasa v rahli rezultatski prednosti, razlika v njihovo korist se je gibala med enim in tremi zadetki. Ptujčani so se še pred odmorom domačim uspeli približati na minimalni zaostanek.

Tudi v drugem polčasu je bilo stanje na parketu izenačeno vse do 34. minute, ko so domači po delnem izidu 4:0 ušli gostom na 20:16, v 45. minuti pa že na 23:18. Ko je že vse kazalo, da bomo gledali miren zaključek in zanesljivo zmago domačih, so se gostje prebudili in se uspeli domačim v 49. minuti približati le na gol zaostanka, 23:22. Sledilo je napetih zadnjih 10 minut, v katerih so Dolani tudi z nekaj sreče uspeli ubraniti rezultatsko prednost. Na koncu so se veselili težko priborjene zmage.

Pri domačih je bil poleg omenjenega Škorca tokrat v prvem polčasu pri strelih s sedmih metrov uspešen Klemen Brilej, v drugem pa so se razigrali še Domen HribšekZore Aljaž in Ajdari Amal, vsi s po petimi zadetki v gostujoči mreži. V obrambnih nalogah sta se odlično izkazala Jasmin Ramić in Tomaž Ribič. Pri gostih velja omeniti njihova najboljša strelca Alvara Rajića in Zorana Jeftića.

Žrebanje parov 1/8 finala bo potekalo 4.11. ob enajstih v prostorih RZS.

Zoran Zore

Previous article
Next article

Isti avtor