četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Dolani spet med elito

1.B DRL – 26. krog

RD Škerjanc Jadran Hrpelje Kozina – RK Dol TKI Hrastnik 26:30 (12:17)

Hrpelje, 12. maj 2018. Modra dvorana, gledalcev 300. Sodnika Mitja Smolko in Matija Knez

Dol TKI Hrastnik: Martin Kos, Žiga Seme (13 obramb); Klemen Brilej 10(1), Gregor Klepej 9, Amal Ajdari 4(3), Jernej Mojk, Gašper Zobarič, Rok Pintar 1, Kristian Bauerheim, Tomaž Gospodarič, Domen Hribšek 3, Luka Cigler 1, Jasmin Ramič 1, Tomaž Ribič, David Jakopič, Kristjan Simončič1. Trener Aleš Sirk, pomočnik trenerja Tadej Simončič, tehnični vodja Borut Špacapan.

Jadran: Šapla, Ponikvar (6 obramb), Kastelic (5 obramb); Rupnik, Poles P., Koren, Poles J. 5(1), Makuc, Makivič 4, Hrvatin 1, Drožina 4, Dobrila 5, Škabar, Gašperšič 7, Fičur. Trener Roman Šimon

Sedemmetrovke: 4(1); 4(4)

Izključitve: 8 minut; 10 minut

V soboto zvečer so v Modri dvorani v Hrpeljah pred množico svojih navijačev v zadnjem krogu v 1.B DRL v odločilni tekmi premagali gostitelje s 30:26 (17:12) in postali viceprvaki. Cilje in obljube, ki so si jih zadali pred prvenstvom, so v celoti izpolnili. Seveda pripada največ zaslug igralcem in trenerskemu štabu s prvim trenerjem Alešem Sirkom na čelu. Ta je v drugem delu sezone po prevzemu dolskega kluba povezal izkušenost in mladost v celoto ter uspel fantom vcepiti (pre)potrebno samozavest in zmagovalno miselnost.

Na drugi strani pa je odlično delovala tudi uprava kluba s predsednikom Rokom Petričem in pokrovitelji ter sponzorji kluba. Seveda pa ne gre pozabiti na osmega igralca, ki je bil z borci v dobrem in slabem, na zveste dolske navijače in simpatizerje kluba. Še posebno so se izkazali na tem zadnjem gostovanju, ko so na tribuni uprizorili pravo dolsko navijaško kuliso v rumeno- zelenem. Brez njih bi fantom na marsikateri tekmi spodrsnilo, a so jih navijači še pravi čas ponesli. Za takšno podporo so jim kapetan Gregor Klepej in soigralci hvaležni. Odločeni so, da bodo tudi v novi sezoni v NLB ligi nadaljevali z zavzetim delom in jih z dobrimi predstavami še naprej razveseljevali.

Zoran Zore

Isti avtor