1.B DRL – 23. krog

RK Dol TKI Hrastnik – RK Drava Ptuj 27:26 (14:13)

Dvorana Dolanka, 14. april, gledalcev 100, sodnika Bojan Brecelj in Dušan Deržek.

DOL: Seme, Kos, Golec; Brilej 4(1), Klepej 7, Ajdari 8(5), Moljk, Zobarič, Blagotinšek, Hribšek 1, Cigler, Ramić 2, Ribič 4, Jakopič, Simončič 1. Trener Aleš Sirk

PTUJ: Polutnik, Žuran; Osterc 2, Mlač-Černe 1, Žuran M. 7, Bračič, Maroh, Gregorc 2, Sabo 1, Falež, Bedrač 2, Rožman 2, Koštomaj 5(1), Krajnc, Krabonja 4, Žuran S. Trener Vladimir Vujović

Sedemmetrovke: 7(6); 2(1)

Izključitve: 6 minut; 8 minut

Izbranci trenerja Aleša Sirka, ki v dvobojih s Ptujčani niso doživeli poraza že peto sezono zapored, v prvem polčasu niso prikazali najboljše igre, kar so gostje izkoristili in večji del prvega polčasa narekovali ritem. Dolani so vodili le v uvodu, pri rezultatu 2:1, v nadaljevanju pa so bili gostje tisti, ki so prevzeli pobudo. V 18.minuti so z zadetkom njihovega najučinkovitejšega strelca Marka Žurana prišli do največje prednosti v prvem polčasu – 10:7. Sledila je hitra reakcija domačega trenerja Sirka in po minuti odmora so domači vzpostavili ravnotežje. Do odmora so z zadetki Amala Ajdarija in Gregorja Klepeja le uspeli prebiti gostujočo obrambo in si pred nadaljevanjem zagotovili minimalno prednost.

V drugem polčasu je sledila raztrgana igra na obeh straneh, kjer si nobena od ekip vse do 37.minute ni uspela priigrati večje prednosti. To je uspelo gostom, ki so se domačim zopet odlepili in ušli na 18:16. Krizne minute so se nadaljevale do 52. minute, ko so gostje zadnjič na tekmi povedli s 24:23. Dolanom je uspel preobrat in z delnim izidom 3:0 so v 57. minuti z golom Tomaža Ribiča povedli 26:24.

Sledil je napet zaključni obračun, kjer je gostom novega upanja z zaporednima goloma vlil Marko Žuran. Vendar je domačim kljub igralcu manj v zadnjih dveh minutah uspelo ohraniti mrežo nedotaknjeno, kar jim je prineslo težko prigarano, a zasluženo zmago.

V naslednjem, 24. krogu, sledi 21.aprila derbi prvenstva v Ivančni Gorici, kjer dolski rokometaši in njihovi navijači upajo na ugoden končni izid verjetno že v mnogočemodločilne tekme prvenstva.

Zoran Zore