RD Alples Železniki – RK Dol TKI Hrastnik 25:28 (13:13)
Športna dvorana Železniki, gledalcev 200. Sodnika Čretnik in Nahtigal

Alples Železniki: Gartner, Bergant 1, Korošec 5, Žontar 2, Božnar, Bradač, Damian 2, Tušek 1, Šmid, Rant, Žagar, Pfajfar 6, Rant, Pintar 3, Habjan, Kamenšek 5. Trener Šefketi

Dol TKI Hrastnik: Seme, Sikošek, Žekar; Brilej 11(2), Klepej 7, Ajdari 5, Zore, Bauerheim 1, Guček 1, Simončič, Hribšek 2, Robnik, Ramič, Ribič, Jakopič 1, Moljk. Trener Cenkar

7m: 2(2); 4(3)

Izključitve: 12 minut; 8 minut

Dolski rokometaši še naprej nadaljujejo uspešen uvod v spomladanski del sezone. Z gostovanja iz Železnikov se vračajo z novim parov točk, ki jih sedaj skupaj s Šmartnim utrjuje na prvem mestu prvenstvene lestvice.

Prvi polčas je prinese izenačeno srečanje, kjer si nobena od ekip ni priigrala občutnejše prednosti. To je uspelo dolskim rokometašem šele v zadnjem delu prvega polčasa, vendar so jih domači še pred odmorom ujeli in izenačili.

Odmor v slačilnici je bolj koristil domačim, ki so izkoristili slabe začetne minute Dolanov in povedli 17:14. Kmalu je bil trener Primož Cenkar primoran vzeti minuto odmora, da zaustavi nalet domačih. Fantje so njegove napotke vzeli resno, saj so z delnim izidom 6:0 stvari le postavili na svoje mesto ter tako v 45. minuti povedli 20:17. Ko je najboljši mož na igrišču Klemen Brilej v 54. minuti povišal vodstvo svoje ekipa na 25:21, je bilo jasno, da dvomov o zmagi dolskih rokometašev ni več in slavje med navijači se je lahko začelo. Poleg Brileja velja omeniti standardni delež kapetana Gregorja Klepeja in organizatorja Domna Hribška ter obrambo na čelu s Tomažem Ribičem. Pri simpatičnih domačinih, ki bi si s tako igro zaslužili višje mesto na lestvici, pa sta bila boljša od ostalih Pfajfar in Kamenšek. V naslednjem krogu čaka trenerja Primoža Cenkarja in fante še eno gostovanje, njihov nasprotnik bo Škofljica.

Zoran Zore

Prejšnji članekDanes več znanega o sanaciji
Naslednji članekSanacija skalnega podorja bo zahtevna