Na Rokometni zvezi Slovenije so pred dobro uro izžrebali pare četrtfinala slovenskega pokala. Člani Rokometnega kluba Dol TKI Hrastnik so se med osem najboljših slovenskih ekip v pokalnem tekmovanju znašli po zmagi nad Brežičani v osmini finala.
Žreb jim je v četrtfinalu namenil ekipo prvoligaškega Kopra, tekma bo na Dolu. Koprčani so stari znanci Dolanov. Lani so še skupaj igrali v 1. B SRL, letos so igralci Kopra pravi hit v prvi slovenski rokometni ligi, saj so na lestvici kar tretjeuvrščeni, takoj za Celjem Pivovarno Laško in Gorenjem iz Velenja. V dolskem klubu optimistično pričakujejo obračun, kot specialisti za pokalno tekmovanje se nasprotnika ne bojijo.

Ostali četrtfinalni pari so: RK Krško – RK Celje Pivovarna Laško, RK Trimo Trebnje – RK Slovenj Gradec 2011 in RD Riko Ribnica – RK Maribor Branik. Tekme se bodo igrale 30. marca 2016.

Na lanskem finalnem turnirju v Kopru je dolske rokometaše vzpodbujala stotnija privržencev kluba. Dolani so v polfinalu izgubili proti zmagovalcem pokala Celjanom, v tekmi za tretje mesto pa so po izjemnem prvem polčasu morali priznati premoč domačinov, Koprčanov. »Škoda, da letos ne bo final foura v Kopru, kjer je bilo tako lepo. Ker Koprčanov ne bo na final fouru,« je žreb na RZS hudomušno pokomentiral eden izmed privržencev dolskega kluba. Dolani gredo torej optimistično v tekmo četrtfinala.

MP