1.B DRL – 6. krog

RK Dol TKI Hrastnik : RK Škofljica Pekarna Pečjak 28:21 (13:10)

Dol pri Hrastniku, 21. oktober, dvorana Dolanka, gledalcev 200, sdnika Humek in Škvarč.

Dol TKI Hrastnik: Seme, Sikošek, Kos;Brilej 7(1), Klepej 8, Ajdari 4(2), Zobarič, Pintar 1, Moljk, Hribšek 1, Grušovnik 3, Ramić 2, Ribič 1, Jakopič 1, Simončič, Krhlanko. Trener Begović.

Škofljica: Šega, Štavar;Nered 2, Glavič, Pangerc, Grojzdek 5, Regner, Žnidaršič 3(1), Zgonec, Vidmar 1, Marolt 1, Lešek, Krese, Demšar 2, Pucelj 7(3), Podmenik. Trener Repina.

7m: 3(3); 6(4)

Izključitve: 10 minut; 12 minut

V eni izmed najzanimivejših tekem 6. kroga v 1.B državni rokometni ligi so dolski rokometaši z izvrstno predstavo premagali do tega kroga še neporaženo ekipo Škofljice z rezultatom 28:21 in ujeli priključek z vodilnimi.

Gostje so se prikazali kot trd oreh, nenazadnje do tega srečanja niso oddali niti točke in so najprijetnejše presenečenje v tem deluprvenstva. Domači so po zadnjih bledih predstavah tokrat od prve minute dalje krenili odločneje in takoj pokazali veliko željo po zmagi. Temelje za zmago pa so postavili že v uvodu tekme, ko gostom v prvih desetih minutah z agresivno obrambo niso dopustili resneje ogroziti domača vrata. Tako je na semaforju v 10. minuti bilo že neverjetnih 6:0. Škofeljčani so se v nadaljevanju le zbrali in omilili nalet Dolanov ter se v slabih petih minutah približali le na dva gola zaostanka (7:5).Do konca prvega polčasa je potekala izenačena tekma, vse niti igre pa so držali v rokah domači rokometaši.

Tudi uvodne minute drugega polčasa so potekale v izenačenem srečanju, domači pa so bili vselej zadetek ali dva pred gosti. Ko je Matic Grušovnik v 45.minuti gostitelje povedel v vodstvo 19:15, gostje niso mogli več slediti tempu domačih. Tudi minuta odmora gostujočega trenerja ni zalegla, razlika v domačo korist je iz napada v napad rastla. Ta je z zadetkom Klemna Brileja v 51. minutiznašala ženedosegljivih sedem zadetkov prednosti (23:16).

Domači so ob glasni podporisvojih navijačev v zaključku uspeli odbiti vse poizkuse Škofeljčanov za morebitni preobrat in rutinirano pripeljali tekmo do zanesljive zmage.

Pri domačih sta bila strelsko v ospredju standardna Gregor Klepej in Klemen Brilej, pohvaliti pa velja celotno ekipo s trenerskim štabom za izvrstno pripravljeno obrambo. Pri gostih sta strelsko izstopala Jan Pucelj in Žan Grojzdek.

Sledi kratek praznični premor, prvenstvo pa se nadaljuje 4. novembra, ko dolske rokometaše in navijače v derbiju v dvorani Polaj pričakuje trboveljski Rudar.

Zoran Zore

Prejšnji članekNa Dolu obeležili 70 let KD Svoboda
Naslednji članekPredsedniške volitve v Zasavju