četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Dolani premagali Krčane

RK Krško – RK Dol TKI Hrastnik 30:31 (16:20)
Dvorana šolskega centra . Gledalcev 200. Sodnika Knez M. in Škvarč

Krško: Zorič, Romih 1, Deržič 2, Škafar, Sintič 11(2), Kodrič 1, Dragan 6, Kastelic 4, Pajič, Glaser, Kribšek 1, Dular, Sobotič, Vovk 4, Kozole, Ban. Trener Kovač

Dol TKI Hrastnik: Žekar, Seme, Sikošek; Brilej 8(1), Klepej 10, Ajdari 3(2), Bauerheim 3, Guček, Lisec, Hribšek 3, Robnik, Simončič, Ribič, Jakopič 4. Trener Cenkar

7m: 2(2); 3(3)

Izključitve: 6 minut; 6 minut

Dobra igra v prvem delu je prispevala k zanesljivemu vodstvu Dolanov. Ti so takoj prevzeli pobudo in preko Gregorja Klepeja in Klemna Brileja hitro večali razliko v svojo korist, tako so polčas zaključili s štirimi zadetki prednosti. V tem delu se je z nekaj pomembnimi obrambami izkazal tudi dolski vratar Daš Žekar.

V nadaljevanju so domačini prek svojega najboljšega strelca Sintiča začeli zmanjševati svoj zaostanek in goste v 48. minuti pri rezultatu 24:24 tudi ujeli. Žekarja je v drugem polčasu v vratih uspešno zamenjal Klemen Sikošek, ki je v zadnjih desetih minutah prispeval odločilni delež za zmago s svojimi uspešnimi obrambami. V infarktni končnici so domačini v 59. minuti izenačili, imeli celo napad za zmago, vendar je dolska obramba zdržala njihov pritisk. V zadnjem napadu so Dolani osem sekund pred zaključkom izsilili devetmetrovko. Odgovornost za strel je prevzel kapetan Gregor Klepej in v samostojni akciji prevaral domačo obrambo ter dosegel prekrasen gol za končno zmago (zadnja akcija na povezavi) . Dolani so prizadejali Krčanom prvi poraz v njihovi dvorani v tej sezoni.

Veselju na igrišču so se pridružili tudi dolski navijači, ki so tokrat v večjem številu kot običajno pospremili svoje rokometaše do zaslužene zmage in dveh novih točk. V naslednjem krogu v Dolanko prihajajo Radečani, ki so v tem krogu na gostovanju prav tako odščipnili obe točki rokometašem Železnikov.

Zoran Zore

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor