1.B DRL – 9. krog

RK Dol TKI Hrastnik – ŠD RK Krim-Olimpija 39:27 (17:12)

Dol pri Hrastniku, 18. november 2017, dvorana Dolanka, gledalcev 200, sodnika Leskovec in Vidic.

Dol TKI Hrastnik: Seme, Kos; Brilej 3 (1), Klepej 6, Ajdari 11 (8), Moljk 1, Zobarič 1, Pintar 3 (1), Gospodarič 1, Blagotinšek, Hribšek, Ramič 2, Ribič 2, Simončič 9. Trener Begović.

Krim – Olimpija: Hvala – Stojanović, Rebevšek; Lukman, Jaklič, Miličević 4, Bajc 3, Arih 1, Leskovar 5, Kljun 7, Šemrov, Žabjek 3, Petrovič-Vernikov, Kolmančič 2, Gorjup 1, Pintar 1 (1), Marojević. Trener Brulec.

7m: 10(10); 1(1)

Izključitve: 8 minut; 12 minut

Dolski rokometaši še naprej nadaljujejo z uspešnim zbiranjem točk. V soboto so v dvorani Dolanka zabeležili novo zanesljivo zmago in se še utrdili na tretjem mestu prvenstvene lestvice.

Sam začetek ni napovedoval takšnega končnega razpleta. Ljubljansko moštvo je v začetnih minutahpovedlo 3:1, vendar so domači kmalu odgovoriliz delnim izidom 4:0 in v 8. minuti z golom Gregorja Klepeja povedli 5:3. V nadaljevanju prvega dela je potekalo izenačeno srečanje vse do minimalnega vodstva gostov, ko so prek Hermana Leskovarja še zadnjič na tekmipovedli z10:9.Potem pa so spet sledilenove uspešne minute Dolanov, kiso do zaključka prvega polčasaspreobrnili rezultatsebi v prid in prvi del končali z lepo prednostjo petih zadetkov.

Tudi vdrugem polčasu so domači nadaljevali v istem slogu, kot so končali prvega. Iz minute v minuto so povečevali svojo prednost, tako je tav 42. minuti po zadetku Tomaža Ribiča znašala že velikih +9 (26:17).Gostje so bili brez idej v napadu, kar pa je šlo proti domačim vratom, je uspešno zaustavljal domači vratarMartin Kos.Tudi v napadu so bili Dolani izredno učinkoviti. Amal Ajdari je bil nezgrešljiv s črte sedmih metrov. Iz osmih poizkusov je zadel prav vse. Na igrišču tokrat ni bilo obolelega prvega dolskega organizatorja igre Domna Hribška, ki pa ga je več kot uspešno zamenjal mladi Kristijan Simončič.Gostom so v zadnjih desetih minutah popolnoma pošle moči, domači trener Rajko Begović pa je izkoristil to priložnost in v igro poslal tudi mlajše, igre željne domače rokometaše. Ti so upravičili njegovo zaupanje in tekmo na veliko veselje svojih zvestih navijačevv maniri starejših soigralcev mirno pripeljali do visoke zmage.

V domači ekipi je potrebno pohvaliti prav vse za borbenost in odločnost, pri gostih sta iz sivine izstopala Luka Kljun in Herman Leskovar.

V naslednjem, 10. krogu, se dolski rokometaši podajajo na zahtevno gostovanje na Ptuj k Dravi, ki je v tem krogu doživela tesenporaz v Trbovljah.

Zoran Zore

Prejšnji članekKoš, koš, koš. Neeee. Obramba!
Naslednji članekZagorjani spet zmagujejo