1.A.DRL – 14.krog
RK Dol TKI Hrastnik – RD Urbanscape Loka 27:27 (10:16)

Dvorana Dolanka, gledalcev 350. Sodnika Žitnik in Leskovec

RK Dol TKI Hrastnik: Seme (2 obr.), Škorc, Sikošek (11obr.); Brilej 4(1), Klepej 1,Ajdari 6(4), Zore 2, Simončič 3, Guček 5, Bauerheim 3, Mikanovič 1, Pintar, Moljk, Ramić, Jakopič 2, Jazbec. Trener Cenkar

RD Urbanscape Loka: Panjtar (8obr.), Juričan, Vrbinc A. (3obr.); Šibanc 3, Vrbinc M. 1, Gartner, Kavčič 4, Štremfelj, Rant, Juričan, Cingesar 3, Bradeško 4, Damian 3(3), Pipp, Jesenko 1, Maček, Jamnik 8(1). Trener Markota

Največ zaslug vsekakor pripada domačemu vratarju Klemnu Sikošku, ki je v zadnjem delu tekme z odličnimi obrambami poskrbel, da je domačim uspel priključek po zaostanku šestih golov, v samem zaključku tekme pa ubranil strel s 7-metrov in poskrbel za nepopisno veselje med navijači.

Škofjeločani, trenutno četrto uvrščeni v prvenstvu, so na Dol prišli kot tihi favoriti, vendar so se jim domači vse do 14. minute in minimalnim zaostankom  5:6, dobro upirali. Po delnem izzidu 4:0 so gostje  povedli 10:5 in domači so jim v teh minutah le stežka sledili. Na odmor so gostje odšli z velikih + 6 zadetkov razlike.

Vse  je že kazalo na zmago Škofjeločanov, a se vztrajni in borbeni Dolani niso predajali. S pomočjo bučnih navijačev, ki so zadnje minute pričakali na nogah, so razliko vztrajno zmanjševali in v 57. minuti z golom Janeza Gučka izenačili na 25:25. Sledila je dramatična zaključna minuta tekme, kjer so domači z golom Aljaža Zoreta najprej izenačil na 27:27, potem pa je v nasprotnem napadu gostov, ko so imeli domači igralca manj, le-ta storil tri sekunde pred koncem tekme prekršek za najstrožjo kazen. Strel Alena Damiana je uspešno zaustavil domači vratar Sikošek in tako kot že na tekmi z Mariborom je val navdušenja napolnil dvorano Dolanko.

Pri domačih sta bila strelsko najbolj razpoložena Amal Ajdari in Janez Guček, pri gostih pa je Dolanom največ preglavic povzročal najboljši strelec tekme Grega Jamnik.

Že v torek čaka dolske rokometaše pokalna tekma 1/8 finala, ko se bodo v Veliki Nedelji za vstop med najboljših osem pomerili z domačimi rokometaši.

Zoran Zore

Prejšnji članekSlabe novice ugasnejo kritični um
Naslednji članekŠola usposablja mentorje svojih dijakov