sobota, 18 maja, 2024

Iz te kategorije

Dolani odnesli točko s Koroške

1.B DRL – 15. krog

RK Slovenj Gradec 2011 – RK Dol TKI Hrastnik 27:27 (14:11)

Slovenj Gradec -10. februar, športna dvorana, gledalcev 450. Sodnika Bojan Lah Bojan in David Sok.

Slovenj Gradec 2011: Glasenčnik, Turinski; Orter 2, Gorenjak, Banfro 1, Grobelnik 5, Kresnik 1, Podstenšek, Lesjak 6, Beđeti, Pajt 4, Poklič 2(1), Lampret 3, Čapelnik, Yankovskyy, Drobež 3. Trener Uroš Šerbec.

Dol TKI Hrastnik: Golec, Seme; Brilej 4, Klepej 8, Ajdari 5(1), Moljk, Zobarič, Pintar, Bauerheim 3, Gospodarič 1, Blagotinšek, Hribšek 2(1), Jakopič 4, Simončič. Trener Aleš Sirk.

7m: 1(1); 3(2)

Izključitve:6 minut+ (rdeči karton Gorenjak);6 minut.

Dolski rokometaši se v 15. krogu 1.B DRLs sobotnegagostovanja v Slovenj Gradcu domov vračajo neporaženi.Njihovi gostiteljiso v letošnji sezoni tokrat prvič v domači dvoranibili primorani oddati točko.

Začetek pa le ni nakazoval na uspešen dolski zaključek tekme. Čeprav so prvi zadetek dosegli Dolani pa so domači kmalu zagospodarili na igrišču in si po uvodnih desetih minutah priigrali lepo prednost – 6:2. Z minuto odmora je takojreagiral dolski trener Aleš Sirk in, kot se je kasneje izkazalo, s to potezoumiril nalet domačih.Z zadetkom Tomaža Gospodariča so se v 19. minuti z delnim izidom 4:1uspeli domačim približati le na gol zaostanka.Vse do 28. minute so vzdrževali minimalen zaostanek, sama končnica pa je spet pripadla domačim, ki so tako na odmor odšli s tremi zadetki prednosti – 14:11.

Tudi drugi polčas so domači začeli podjetneje in si po 10. minutah igre priigrali pet zadetkov prednosti – 19:14, v 44. minutipa je bilo še vedno velikih + 4 – 21:17. Ko je že vse kazalo, da je odpor dolskih rokometašev strt, pa so v zadnjo četrtinosrečanja krenili odločneje.Najprej je v 55. minuti Gregor Klepej poskrbel za prvo izenačenje v drugem polčasu in vlil novih moči soigralcem.Do konca je sledila infarktna končnica, kjer se je igralo gol za gol, Dolani pa so bili v poskusih lovljenja domačih vedno uspešni. V zadnji minuti je Amal Ajdariz uspešnim izvajanjem 7-metrovke poskrbel za vnovično izenačenje. Gostitelji so imeli še napad za morebitno dosego zadetka in s tem zmago, vendar so bili pri tem poskusu nespretni in velika točka je bila osvojena. Ob dejstvu, da so dolski rokometaši igrali oslabljeni, zaradi bolezni in poškodb so tokrat izostalistebri obrambe vratar Martin Kos, Jasmin Ramič in Tomaž Ribič, je ta točka še tolikanj bolj vredna.Temu primerno je bilo tudi veselje med peščico dolskih navijačev na tribuni.

Dolani ostajajo trdno na tretjem mestu,razlika do drugo uvrščene Škofljicepa ostaja enaka, saj so ti osvojili le točko pri zadnje uvrščenem Grosuplju. V naslednjem krogu, 17. februarja, bodo v dvorani Dolanka gostiliRK Brežice.

Zoran Zore

Isti avtor