RK Dol TKI Hrastnik – RK Brežice 28:25 (14:10)
Dol pri Hrastniku. Dvorana Dolanka, gledalcev 200. Sodnika Lah in Sok

 

Dol TKI Hrastnik: Seme, Žekar, Sikošek; Brilej 5, Klepej 7, Ajdari 7(3), Zore 3, Bauerheim, Guček, Lamovšek, Hribšek 2, Robnik, Simončič 1, Ribič, Jakopič 3, Moljk. Trener Cenkar

Brežice: Simakovič, Jagrič; Brečko, Lipej 4, Tomše J. 4, Tomše M. 2, Hecher 3, Kovač 3, Dučanovič, Škoflek, Krivokapič, Jazbec 3, Čanžar 3(3), Mlakar 3, Matjašič. Trener Kukavica

Sedemmetrovke: 3(3); 4(3)

Izključitve: 8 minut; 2 minuti

 

Uvodne minute v dvorani Dolanka so bile dokaj izenačene, domači so si razliko treh golov priigrali šele po polovici prvega dela. V tem delu srečanja je odlično delovala dolska obramba z vratarjem Sikoškom v vratih. Tako so prvi polčas dolski rokometaši z rezultatom 14:10 zanesljivo dobili v svojo korist.

Tudi v drugem delu so domačini bolje nadaljevali in svojo dobro igro v 48. minuti kronali z najvišjo razliko na tekmi, bilo je 24:17. V nadaljevanju so se Brežičani uspeli v 52.minuti približati le na -3 razlike, bilo je 25:22, vendar domači niso dovolili presenečenja in s preudarno igro tekmo na veliko veselje svojih navijačev pripeljali do zmage in uvrstitve v 1/4 finale tega tekmovanja.

Že v soboto dolske rokometaše v nadaljevanju prvenstva čaka težko gostovanje v Krškem, kjer bi ob morebitni dobri predstavi zadržali svojo trenutno visoko 3. mesto na lestvici.

Zoran Zore