1.B DRL – 14. krog

Dol TKI Hrastnik : Radeče Papir Nova26:24 (14:14)

Dol pri Hrastniku, 3. 2. 2018. Dvorana Dolanka, gledalcev 100. Sodnika Kočevar P. in Košir S.

Dol TKI Hrastnik: Seme, Kos; Brilej 9(1), Klepej 6, Ajdari 5(1), Moljk, Zobarič, Pintar 1, Bauerheim, Blagotinšek, Hribšek 3, Ramić 1, Ribič 1, Jakopič, Simončič. Trener Sirk

Radeče Papir Nova: Klinar, Čajko; Stegne 3, Koritnik 1, Sivka, Ločičnik 3, Ivančič 7, Zupanc 2, Žveglič, Ernestl 8(4). Trener Privšek 7m: 2(2); 4(4)

Izključitve: 2 minuti; 4 minute

Gledalci, ki so se zbrali na tribunah dvorane Dolanka, so lahko do zadnjega sodniškega žvižga spremljali razburljiv zasavski obračun. Radečani so ves prvi polčas uspešno držali korak z domačimi, ki nikakor niso našli načina, da bi si priigrali otipljivo prednost.

V uvodu drugega polčasa so sledile črne minute domačih rokometašev. Radečani so z zadetki Roka Ivančiča s pridom izkoriščali nezbranost v dolski obrambi, hkrati pa uspešno zaustavljali neizdelane napade domačih. Tako se je že po dobrih desetih minutah igre v 2. polčasu z minuto odmora odzval domači strateg, kar se je v nadaljevanju izkazalo za pametno odločitev. Domači so pri vodstvu gostov 21:17 po delnem izzidu 5:0, kateremu je v dobršni meri botrovala velika borbenost v obrambi, v 54. minuti izničili velik zaostanek in z zadetkom Klemna Brileja povedli 22:21.

Sledila je zanimiva in razburljiva končnica, kjer so imeli več spretnosti in sreče domačini, ki so v ključnih trenutkih ohranili mirnejšo kri in uspeli vodstvo kljub obupnim poizkusom gostov zadržati do konca srečanja.

Zoran Zore