sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Izenačenje v Dolanki

NLB liga – 8. krog

RK Dol TKI Hrastnik – RK Maribor Branik 25:25 (12:9)

Dol pri Hrastniku – 3.11.2018. Dvorana Dolanka, gledalcev 300. Sodnika: Ivančič in Ivančič

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Nunčič (14 obramb); Brilej 5, Klepej 9(3), Ajdari 7, Grušovnik 1, Pintar, Bauerheim, Gospodarič, Hribšek 1, Ramič 1, Ribič, Jakopič, Simončič, Cigler, Koprivc 1; trener: Aleš Sirk

RK Maribor Branik: Đurica (5 obramb), Simonič, Žabič, Planinšek, Pungartnik, Celminš, Marušič 2, Sok 4, Šol 1, Jerenec 3, Velkavrh, Budja, Jerebie 1, Golik 8(7), Buneta 6(1), Štumpfl; trener: Marko Šibila

7m: RK Dol TKI Hrastnik 4/3, RK Maribor Branik 8/8

Izključitve: RK Dol TKI Hrastnik 12 min, RK Maribor Branik 14 min

Dolski rokometaši so v 8. krogu NLB lige v dvorani Dolanka gostili trenutno četrtouvrščeno moštvo RK Maribor Branik in v razburljivem zaključku kljub vsem dogodkom na parketu uspeli ostati neporaženi.

Prvi polčas je v dvorani Dolanka prinesel zelo izenačeno tekmo. Mariborčani so sredi prvega polčasa povedli z dvema goloma prednosti in rezultatom 8:6. Nato so bolje zaigrali dolski borci, ko so strnili vrste v obrambi.

Tudi tokrat je imel svoj dan domači vratar Klemen Nunčič, ki je s soigralci uspešno zaprl poti k svojim vratom, z zadetkom Amala Ajdarija pa so kemičarji v 24. minuti izenačili na 9:9. Ko so v isti minuti gostje preko Tadeja Soka povedli z 9:8, so domači v nadaljevanju zaigrali bolj poletno in do konca prvega dela zadeli še štirikrat ter na odmor odšli z zanesljivim vodstvom.

Tudi uvod v drugi del se je začel po dolskih notah. Jasmin Ramič je v 34. minuti dosegel svoj prvi zadetek na tekmi za najvišjo prednost svoje ekipe – 14:11. Vendar tudi gostje še niso rekli zadnje besede in v slabih petih minutah nadaljevanja je bil rezultat spet poravnan – 15:15. Sledilo je izenačeno in napeto srečanje.

Domači kapetan Gregor Klepej je v 58. minuti s svojim devetim zadetkom na tekmi poskrbel za vnovično domače vodstvo – 25:24 ter napovedal napeto končnico tekme. Gostje so odgovorili že v naslednjem napadu, ko je bil s sedmih metrov uspešen Marin Buneta s, kot se je kasneje izkazalo, zadnjim zadetkom na tekmi. Domači so bili v zadnji minuti v novem napadu in imeli lepo priložnost za zadetek. Pri tem so bili neuspešni in gostje so po minuti odmora 25 sekund pred koncem krenili v svoj zadnji napad. Vendar je bila dolska obramba uspešna in dve sekundi pred zaključnim piskom je s prekrškom na devetmetrski črti ustavila njihov napad. Po njihovi uigrani akciji je na veliko veselje domačih strel končal poleg leve vratnice.

Gostje so kar osem svojih zadetkov dosegli s sedmih metrov, domači le tri. V zaključku tekme so dopustili vijolicam, da unovčijo svoje izkušnje in odidejo iz dvorane Dolanka neporaženi.

Pri Dolanih se je z devetimi goli izkazal Gregor Klepej, s sedmimi mu je sledil Amal Ajdari, pri vijoličastih pa sta bila najučinkovitejša Matija Golik z osmimi in Marin Buneta s šestimi zadetki.

Zoran Zore

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor