1.A.DRL – 13.krog
RK Slovenj Gradec 2011 – RK Dol TKI Hrastnik 30:24(13:12)

Športna dvorana, gledalcev 300. Sodnika Vidic in Smolko

RK Sl Gradec 2011: Bojić, Kašnik; Šavc, Cvetko 4, Bulović, Banfro, Hartman, Beđeti 3, Gorenjak 2, Voršič 8, Šol 6, Krevs, Poklič 4(2), Jankovskyy, Drobež, Celminš 3, Trener Šerbec

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Škorc, Sikošek; Klepej 1, Brilej 3, Ajdari 8(4), Zore 5, Guček 1, Bauerheim 1, Hribšek 2, Robnik, Ramić, Ribič 2, Jakopič, Simončič 1, Jazbec. Trener Cenkar

7m: 4(2), 4(4)

Izključitve: 8 minut; 10 minut

Dolski rokometaši se s Koroške vračajo s porazom, predvsem zaradi slabše igre v drugem polčasu. V prvem delu so imeli pobudo in rezultatsko prednost vse do zaključka prvega polčasa, potem pa  so domači izkoristili trenutno nepazljivost v dolski obrambi ter odšli na odmor z zadetkom prednosti.

V drugem polčasu je bila igra izenačena vse do 44. minute, ko je bilo na semaforju še 20:18 za domače. Potem pa je sledil strelski mrk dolskih rokometašev, kar so domači znali izkoristiti. Po delnem izidu 10:2 so povedli 30:20 in v 54. minuti je dolska barka dokončno nasedla na koroške čeri. Vsi napori, da bi v zadnjih petih minutah spreobrnili rezultat, so bili zaman. Ko je že kazalo na pravi polom, so dolski rokometaši do konca le uspeli omiliti poraz na končnih 30:24.

Dolanom sta največ preglavic povzročala njihova najboljša strelca Andraž Voršič z osmimi in Žan Šol s petimi zadetki ter vratar Nebojša Bojić, v  dolski ekipi pa sta ob pomanjkanju pomoči ostalih soigralcev izstopala strelca Amal Ajdari z osmimi  in Aljaž Zore s petimi zadetki.

Naslednjo soboto dolski rokometaši gostijo škofjeloško Urbanscape Loko in tekma bo priložnost, da se fantje s prepričljivejšo igro odkupijo za ta poraz.

Zoran Zore