RK Dol TKI Hrastnik – RK Drava Ptuj 38:30 (17:12)
Dvorana: Dolanka. Gledalcev: 100. Sodnika: Smolko in Nahtigal

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Škorc; Klepej 4, Ajdari 7(2), Brilej 4, Zore 5, Pintar, Bauerheim 5, Guček 5, Hribšek 3, Moljk, Ramič 2, Ribič 2, Jakopič 1, Simončič K. Trener Tadej Simončič

RK Drava Ptuj: Rosič, Žuran S.; Rajić 3, Žuran 7(2), Reisman, Bračič 1, Maroh 3, Hrupič 3, Gregorc 1(1), Jensterle, Krasnič 1, Lesjak 8, Osterc 3. Trener Ivan Hrupič

Sedemmetrovke: 2(2); 5(3)

Izključitve: 6 minut; 4 minute

Dolski rokometaši so v petem krogu Lige NLB – končnice za obstanek pred domačimi navijači zanesljivo premagali rokometaše ptujske Drave. Vodili so od začetka pa do konca srečanja, najvišja prednost pa je v 50. minuti znašala 10 zadetkov v njihovo korist.

Domači so odločno krenili v to srečanje in z golom Jasmina Ramiča v šesti minuti povedli s 4:1. Gostje so bili v teh minutah nemočni pred razpoloženim domačim vratarjem Domnom Škorcem, ki je uspešno zaustavljal njihove poskuse. Prav tako se je tudi na nasprotni strani izkazal ob strelih domačih napadalcev gostujoči vratar Sandi Žuran. Kljub temu je domača prednost iz minute v minuto naraščala, veliko zaslug za to pa ima tudi povratnik po poškodbi, dolski organizator igre Domen Hribšek. Natančno je razigraval svoje soigralce, spet je odlično delovala njegova naveza z Kristianom Bauerheimom, hkrati pa je bil uspešen tudi pri strelih na gol. Tako so imeli v 16. minuti domačini po njegovem zadetku pet golov prednosti. Amal Ajdari in Janez Guček sta prav tako pridno polnila svojo strelsko statistiko, na nasprotni strani pa je Dolanom največ preglavic v prvem delu povzročal njihov najboljši strelec na tekmi, krožni napadalec Žiga Lesjak. Pa vendarle so domači na odmor odšli s prednostjo petih golov – 17:12.

Tudi v nadaljevanju domači niso popuščali, v vratih je Žiga Seme uspešno zamenjal Škorca, v napadu pa so se razigrali še ostali dolski rokometaši.  Ko je Aljaž Zore v 50. minuti zadel za do takrat najvišjo prednost na tekmi – 31:21, je domači trener Tadej Simončič v igro poslal tudi igralce s klopi. Ti so uspešno pripeljali tekmo do zaključka  ter si prislužili stoječ aplavz svojih navijačev.

Dolski rokometaši bodo tudi v naslednjem krogu zopet domačini. V dvorano  Dolanka v šestem krogu prihaja vodilna ekipe končnice za obstanek, rokometaši RK Maribor. Ti so v tem krogu izgubili točko v Slovenj Gradcu, zato se obeta  zanimivo in do konca tekme razburljivo srečanje.

Zoran Zore

Prejšnji članekRoglič zmagal v Baskiji
Naslednji članekJurski par v knjižnici