torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Dolani brez suhe robe

1.A.DRL – 7.krog
RD Riko Ribnica – RK Dol TKI Hrastnik 36:26 (16:15)

Ribnica –  Dvorana Športnega centra, gledalcev 150. Sodnici: Crnojević in Kostecki-Radić.

Riko Ribnica: Klarič 6 obr., Perovšek 6 obr.; Leban 6(3), Fink 3, Grebenc 9, Knavs 4, Henigman 2, Skušek, Pucelj, Pahulje 2, Nosan 1, Kovačič 2, Erak, Kljun 5, Kulenović 2, Košmrlj. Trener Beguš

Dol TKI Hrastnik: Seme 1 obr., Škorc 17 obr., Sikošek; Pintar 2, Ajdari 8(4), Guček 5, Moljk 1, Hribšek, Ramić 2, Ribič, Jakopič 1, Zore 5, Simončič 2. Trener Cenkar

7m: 3(3); 4(4)

Izključitve: 8 minut; 10 minut

Dolski rokometaši se z gostovanja v Ribnici pri vodilni ekipi vračajo praznih rok. V 7. krogu 1.A DRL so doživeli svoj peti poraz. Boljši so bili domačini, ki so na koncu slavili zmago z desetimi goli razlike.

Dolani so, čeprav zdesetkani zaradi številnih poškodb in bolezni (manjkalo je kar 7 igralcev prve ekipe),  bili ves prvi polčas enakovreden, v nekaterih obdobjih tega dela igre tudi boljši nasprotnik. Z mirno in preudarno igro so dodobra presenetili gostitelje, ki pa so na odmor kljub temu odšli z minimalno prednostjo. Odlično je v prvem polčasu delovala dolska obramba z vratarjem Domnom Škorcem, ki je ob koncu tekme zbral 17 obramb, v napadu pa sta se razigranemu Janezu Gučku pridružila še Aljaž Zore in Amal Ajdari.

Že takoj na začetku drugega dela se je poškodoval Jasmin Ramić, ki kasneje ni več stopil na parket. V drugem polčasu so bili domači v stalni minimalni rezultatski prednosti. Spretno so izkoriščali kratko klop in posledično utrujenost Dolanov ter pri rezultatu 22:19  v dobrih desetih minutah naredili delni izzid 8:2 ter »pobegnili« na neulovljivih 30:21.Tudi minute odmora trenerja Primoža Cenkarja niso prinesle spremembe, domači so tekmo zanesljivo pripeljali do konca in vknjižili novi par točk ter tako ostajajo edino moštvo s popolnim izkupičkom.

V naslednjem krogu se bodo dolski rokometaši že v petek pomerili z ekipo Dobove in če se bo zdravstveno stanje Klepeja, Brileja, Jazbeca, Robnika, Bauerheima, Hribška in Ramića izboljšalo, potem lahko pričakujemo tudi lepše novice iz dolskega tabora.

Zoran Zore

Isti avtor