Gre za zdravju neškodljiv izdelek, ki prek pametne naprave uporabnikom sporoča, kaj se dogaja z dojenčkom. Opozori na težave z dihanjem, previsoko temperaturo, mokro pleničko, pa tudi na to, ali spi na trebuščku, kar lahko ovira dihanje. V primeru težav z dihanjem in previsoko temperaturo prikaže tudi reševalni postopek.
Kot je povedal Jure Zupanek, je naprava Zoyo Baby varna in zanesljiva rešitev z vgrajeno nizkoenergijsko (BLE – Bluetooth Low Energy) tehnologijo, kjer je sevanje znižano na minimum oziroma je osemdesetkrat nižje od primerljivih “babymonitor” naprav. Zoyo Baby vključuje mobilno aplikacijo, kompatibilno z iOS (verzija 7.1 ali novejši), Android (4.3 ali novejši) ali Bluetooth (4.0) operacijskimi sistemi.

Mladi strokovnjaki v razvojnem oddelku Zoyo Baby so v iskanje najprimernejših materialov in proizvajalcev komponent vložili veliko truda. Na Kickstarterjevi kampanji želijo zbrati 50.000 dolarjev, kar bo zadostovalo za pričetek proizvodnega procesa, izdelavo orodja, nabavo materiala in elektronskih komponent.

TPK

Prejšnji članekCesta še vedno zaprta
Naslednji članekNa Kipah bodo kipele mišice