Žiga Fele se spopada z boleznijo, imenovano nevrofibromatoza tipa II. Bolezen vpliva na vid, govor in gibanje ter je 25-letnega Hrastničana hudo prizadela – gluh je, brez pomoči pa se ne more gibati.
Po operaciji v Nemčiji bo potrebno stanovanje Feletovih preurediti, da bo za bolnika primernejše. A stroški prenove in nakupa medicinskih pripomočkov so visoki in Feletova mama, upokojenka, jih sama ne zmore kriti. Zasavci so stopili skupaj in po najboljših močeh pomagajo Hrastničanu do bolj kakovostnega življenja.

V nedeljo, 13. novembra, so košarkarice ŠD Felix Zasavje v domači dvorani Polaj odigrale tekmo z dobrodelno noto. Na tekmi so gledalci lahko kupili nove klubske majice, izdelane prav za ta namen. S prodajo majic je društvo za Žigo zbralo 340 evrov.

Dobrodelni so tudi zasavski kulturniki. V petek, 18. novembra, se bo ob 18. uri v Športni dvorani Hrastnik začel dobrodelni koncert, na katerem bodo nastopili Rudarska godba Hrastnik, Plesni skupini OŠ Hrastnik, MoPZ KUD Svoboda Hrastnik, ŽPZ KUD Svoboda Dol ter znani imeni Orlek in Nuška Drašček. Vstopnice po 10 evrov so že v prodaji, izkupiček pa bo v celoti namenjen dobrodelnosti.

V soboto, 19. novembra, bodo ob 10. uri v prostorih Muzeja Hrastnik odigrali dobrodelno lutkovno predstavo Rdeča kapica. Vstopnica stane tri evre.

Dolski gledališčniki pa bodo v domači kinodvorani na Dolu pri Hrastniku istega dne ob 18. uri uprizorili gledališko predstavo z naslovom Nepričakovan obisk. Na predstavi bodo zbirali dobrodelne prispevke, ki bodo v celoti namenjeni Feletu in njegovemu okrevanju.

Sredstva pa še vedno zbirajo tudi preko SMS sporočil SOLIDAREN (za en evro) ali SOLIDAREN5 (za pet evrov) na številko 1919 ter z nakazilom na račun Društva prijateljev mladine – TRR: SI56 02330 – 0090653290, namen: donacija-Žiga Fele, sklic: SI00 14-2016.

ZT