Kristian Božič je štirinajstletni fant s težko obliko avtizma, ki mu onemogoča normalno življenje. Potrebuje posebno, zelo drago oskrbo in operacije, ki jih starši sami ne zmorejo plačevati. Po prvi operaciji je na plano prišla Kristianova ustvarjalna plat.
Na razstavi, ki jo je otvoril z igranjem na sintesizer (pridružili so se mu učenci Glasbene šole Trbovlje), je predstavil svoje origami umetnine in sovice, ki so posebnost izpod njegovih rok. Na dogodku sta nekaj besed o Kristianu poleg njegove mame Katje Šergan Božič povedala tudi dr. Alenka Vojska-Kušar in nekdanji trboveljski župan Bogdan Barovič.

Tekom razstave bo mogoče za Kristiana oddati prostovoljni denarni prispevek, ki ga lahko zainteresirani preko sklica donacija za Kristiana nakažejo tudi na transakcijski račun Društva prijateljev mladine Trbovlje.

Novost v Kristianovem ustvarjanju so kvačkane sovice v najrazličnejših barvah. Te bodo do konca razstave na ogled v Delavskem domu, po razstavi pa bodo preko Društva prijateljev mladine Trbovlje na voljo v zameno za prostovoljne prispevke. S temi družina zbira denar za Kristianovo naslednjo operacijo.

MD

Prejšnji članekJama se zapira, površina odpira
Naslednji članekŠtiri tisoč novih služb