četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Dobrodelen konec tedna v Zasavju

V Hrastniku in Trbovljah ta konec tedna pripravljajo več dobrodelnih prireditev. S koncertom, stand up komedijo in 24 urami športa bodo zbirali denar za Darjana in Nikolasa iz Hrastnika ter za Tita iz Trbovelj.

Darjan in Nikolas sta dvojčka, Hrastničana, ki živita z mamo Suzano Odžić. Imata mnogo zdravstvenih težav: avtistične motnje, ciste v možganih, Nikolas ima tudi skrajšano Ahilovo tetivo. Za normalno življenje potrebujeta aplikacijo matičnih celic in operacijo odstranitve cist v možganih, zdravljenje pa je mogoče samo v tujini.

Denar za njiju bodo zbirali jutri, 21. februarja, v Delavskem domu Hrastnik, na prireditvi Dobrodelni smeh, kjer bosta nastopila Gašper Bergant in Klemen Bučan. Cena vstopnice je 10 evrov, izkupiček pa bo v celoti namenjen Darjanu in Nikolasu. Tisti, ki se prireditve ne bodo udeležili, lahko za dvojčka pošljejo SMS s ključno besedo DARNIK5 na 1919.

Delavska godba Trbovlje pa v soboto, 22.  februarja, v dvorani Polaj organizira dobrodelni koncert za pomoč triletnemu Titu Zadobovšku, obolelemu za Duchennovo mišično distrofijo. Njegova bolezen napreduje, zavirajo pa jo samo kortikosteroidi, ki imajo številne hude stranske učinke. Starši so se odločili za terapijo z matičnimi celicami. Terapijo izvajajo v tujini in je naš ZZZS ne krije. Po grobi oceni bodo stroški zdravljenja in fizioterapij samo letos nanesli skoraj 20.000 €.

Na dobrodelnem koncertu bodo sodelovali DGT, Neisha, Tanja Ribič in Đuro, Orlek, Balkan Boys, Sergej Škofljanec, Red Five Point Star in združeni zbori trboveljskih šol.

Večje zneske je mogoče za Tita nakazati na račun SI56 6100 0001 7116 676 (namen Donacija TIT) ali pa na dan koncerta oddati v posebno škatlo.

Za Tita pa bo denar zbiral tudi kolesar Uroš Stoklas, ki med 22. in 23. februarjem pripravlja Dobrodelnih 24 ur športa. Stokas bo z začetkom 22. februarja ob 20. uri vseh 24 ur prekolesaril, obiskovalci pa se mu bodo lahko pridružili na različne načine.

MD

Foto: arhiv Savus

Isti avtor