Letošnjega mitinga Miklavž, ki je tivolski bazen zapolnil s skoraj 500 tekmovalci, so se iz Plavalnega kluba Trbovlje udeležili Jan Lah Škrbec, Taj Zupančič, Brina Rozina in Mojca Oberžan. Tekmovanje je postreglo z dobrimi dva tisoč starti in zaključnimi finalnimi obračuni. Sodelovalo je 25 domačih klubov in po en klub iz Bosne in Hercegovine ter Srbije.

Vsi štirje mladi trboveljski plavalci so odlično opravili svoje nastope. Najmlajša Mojca Oberžan, ki se je šele podala na tekmovalno pot, je svoja prva nastopa na 50 m prsno in prosto izvedla suvereno, odločno in brez diskvalifikacije. V kravlu je zasedla 43., v prsnem pa 36. mesto.

Starejši, bolj izkušeni plavalci, so svoje nastope zaključili s popravki svojih osebnih dosežkov. Jan Lah Škrbec je svoje najboljše uvrstitve dosegel v disciplinah 100 m prosto, kjer je osvojil 21. mesto in 50 m delfin, kjer je osvojil 13. mesto. V preveliki vnemi je prehitel starterja na 50 hrbtno in ostal brez lepe uvrstitve. Brina Rozina je nastop na 50 m prosto končala kot 31., ostale nastope, na 100 m prosto, 50 hrbtno in prsno, pa vsakič kot 23..

Taj si je s svojimi uvrstitvami (12. mesto na 50 m prosto, 9. na 50 m hrbtno, 6. na 50 m prsno in 7. mesto na 50 m delfin) priboril finalni obračun na 100 m mešano. Med osem najboljših plavalcev svoje kategorije se je uvrstil kot sedmi in kljub utrujenosti ter pozni uri z borbenostjo, novim osebnim rekordom in osvojenim šestim mestom zaključil dan.

MR