četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Dobova premočna

RK Dol TKI Hrastnik – MRD dobova 20:30 (8:16)
Dvorana Dolanka, gledalcev 300. Sodnika Kavalar in Majer

RK Dol TKI Hrastnik: Seme (5obr.), Škorc (6 obr.), Sikošek; Klepej 1, Brilej 3, Guček 3, Simončič 2(2), Ramić, Bauerheim, Hribšek, Ajdari 2, Zore 4, Ribič, Mikanović, Jakopič 5. Trener Cenkar

MRD Dobova: Blaževič (2obr.), Prezelj (4obr.), Supančič; Miklavčič 7, Zafran 1, Rožman 2, Humek, Seferović 2, Toporišič, Baznik, Hadrović 1, Koprivc 8(1), Kučič 1, Cigler 2, Smojver 1, Hotko 5(1). Trener Sirk

7m: 4(2); 3(2)

Izključitve: 8 minut; 10 minut

Dolski rokometaši so v naprej odigrani tekmi 8. kroga v 1.A DRL doma gostili rokometaše  Dobove. Le-ti so se dolski publiki tudi tokrat predstavili kot zelo  neugoden nasprotnik. Že od prvega sodnikovega žvižga  so zagospodarili na parketu in vsilili oslabljenim domačinom svoj ritem ter kmalu prevzeli vajeti igre v svoje roke.

Dolani v prvem  polčasu nikakor niso našli ustrezne odgovore na tekmečevo obrambo. Podatek, da so svoj prvi gol dosegli šele v 11. minuti pove vse o njihovi nemoči.  Dolska minuta odmora ter nekatere kadrovske in taktične korekcije trenerja Primoža Cenkarja  niso spremenile razmerja moči na igrišču, prepad med ekipama je bil čedalje večji, rezultat  v 16. minuti je bil 8:1. Ob tem je padla tudi zbranost v obrambi, vse težave pa so gostje s pridom izkoriščali. Povratniki po poškodbah Gregor Klepej, Domen Hribšek in Kristjan Bauerheim, še  vedno brez pravih treningov, niso dali svojega  pričakovanega deleža. Če k temu dodamo, da sta tudi tokrat iz moštva izostala Jure Jazbec in Denis Robnik, je postajalo bolj ali manj jasno, da domači ne bodo mogli držati tako visokega ritma, ki so ga narekovali gostje. Ekipo je sicer okrepil Sašo Mikanovič, ki pa se je na prvi tekmi razumljivo še lovil. Ob polčasu je Dobova vodila že za velikih osem golov  prednosti (16:8).

V drugem polčasu je potekalo sicer bolj enakovredno srečanje, vendar pa je bil zaostanek iz prvega dela le prevelik, tako da so bili rokometaši Dobove vselej za dva koraka pred Dolani in so suvereno  kontrolirali potek tekme.  Domači so v že v prvem polčasu  porabili preveč  energije in moči, v nadaljevanju pa plačali davek svoje krajše klopi.

Na koncu zaslužena zmaga gostov, domačim pa ostaja na naslednjih tekmah krčevit boj za vsako točko. Pri domačih za odtenek pred ostalimi strelca David Jakopič s petimi in  Aljaž Zore s štirimi zadetki ter vratar Žiga Seme, pri gostih pa so izstopali strelca Luka Koprivc z osmimi in Tomaž Miklavčič s sedmimi zadetki ter vratar Luka Prezelj.

Zoran Zore

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor