1.NLB liga – 19.krog
MRD Dobova – RK Dol TKI Hrastnik 22:21 (10:10)

Dvorana OŠ Dobova, gledalcev 200. Sodnika Lah in Sok

Dobova:  Blaževič, Prezelj, Supančič; Zafran 4(1), Humek L. 1, Rožman 1, Humek K., Toporišič, Baznik, Hardović 2(2), Koprivc 4, Kučič, Cigler 4, Smojver 2, Hotko 4(2). Trener Sirk

Dol: Seme, Sikošek, Škorc; Brilej 3(3), Klepej 8, Ajdari 3 (1), Zore 2, Bauerheim, Guček 1, Robnik, Ramić 3, Ribič, Jakopič, Simončič 1. Trener Cenkar

7m: 8/5; 7/4

Izključitve: 12 minut; 12 minut

Dolski rokometaši se sobotnega gostovanja iz Dobove vračajo s porazom, čeprav tokrat z igro niso razočarali. Prav nasprotno, v prvem polčasu so domače presenetili z agresivno obrambo in bili večji del v rezultatski prednosti. Po 20. minutah igre je bil rezultat še vedno “hokejski”, Dolani pa v lepi prednosti 6:3. Domači so prvič na tekmi z golom Luke Koprivca povedli dve minuti pred iztekom prvega dela z 9:8, Klemen Brilej  pa je v zadnjem napadu v tem delu igre postavil izid prvega polčasa – 10:10.

Odmor so bolje izkoristili domači rokometaši, ki so si že v uvodnih minutah nadaljevanja, z delnim izidom 5:0, zagotovili visoko prednost, kar se je pozneje izkazalo za odločilno. Dolski rokometaši so  v nadaljevanju ustavili nalet Dobovčanov in vztrajno zmanjševali razliko. Trenerju Primožu Cenkarju je  z menjavami uspelo spremeniti potek igre, nakar so Dolani dobili nov zagon. Kapetan Gregor Klepej  je v 57.minuti z dvema zaporednima goloma znižal na 22:20 in vlil novo upanje soigralcem. Domači so začeli grešiti in ko je v zadnji minuti Klemen Brilej zabil za 22:21 je vsa dvorana stoje pospremila zaključek tekme. Domači so imeli žogo v posesti in preostalo je vsega 12 sekund do mirnega zaključka njihovega napada, ko je Gregor Klepej prestregel  podajo. Zaposlil je Kristijana Simončiča, ki je neoviran stekel v protinapad. Vendar so ga prehitele sekunde, tako da gol, ki ga je dosegel, sodnika upravičeno nista priznala. Veselje na domači strani in obžalovanje za izgubljeni točki na dolski strani.

V naslednjem krogu dolski rokometaši v dvorani Dolanka gostijo Ormožane, s katerimi so na prvi tekmi v jesenskem delu sicer izgubili, a prikazali izvrstno igro in bili na koncu prav tako blizu točke.

Zoran Zore

Prejšnji članekKašelj
Naslednji članekLjudje bi lahko določali, kam gre denar