Za sofinanciranje začetnih investicij podjetij in ustvarjanja novih delovnih mest na območju občin Hrastnik, Radeče in Trbovlje je za leto 2016 na voljo 1.150.000 evrov, od tega 300.000 evrov za male projekte in 850.000 evrov za velike. Prijavitelji lahko do 11. aprila zaprosijo za največ pol milijona evrov nepovratnih sredstev, ki jih bodo morali porabiti do 28. oktobra 2016. Za pridobitev sredstev je med drugim pogoj nova zaposlitev in to, da je podjetje v upravičeni občini registrirano že vsaj 18 mesecev.
V letih 2014 in 2015 je na podobnem razpisu uspelo 11 projektov v skupni vrednosti dobrih 1,3 milijona evrov, v katerih je bilo zagotovljenih 35 delovnih mest do konca leta 2018. Tri podjetja so bila radeška, in sicer so sredstva pridobili  Jomi trade za nakup novega stroja za sitotisk, Galvanizacija in storitve Repar za namensko čistilno napravo ter orodja in naprave ter podjetje Rainer kozmetika za proizvodnjo in prodajo naravne kozmetike.

Ostala v razpisu uspešna podjetja so bila trboveljska, in sicer je sredstva dobila Metalia za nakup štirih novih strojev, samostojni podjetnik Sašo Kink za obnovo gostinskega lokala, Tim pohištvo za nakup stroja robna lepilka, Kovit projekti za izgradnjo novega proizvodno poslovnega objekta za proizvodnjo malih hidroelektrarn, Dewesoft za opremo za proizvodnjo inštrumenta Tiatn-rugged, Malgaj za lakirno komoro, Bonpet Sy za nakup linije za izdelavo gasilnih proizvodov in 3D-sign za nakup opreme za izdelavo reklamnih napisov.

Dodatne informacije o razpisu lahko zainteresirani dobijo na e-naslovu ida.smajlagic@rcr-zasavje.si ali sabina.kos@rra-posavje.si.

TPK

Prejšnji članekKuhali in reševali
Naslednji članekMatevž Lenarčič spet okoli sveta