nedelja, 19 maja, 2024

Iz te kategorije

Divjali nad bolnišnico

Policisti so v nočnih urah intervenirali na območju Hrastnika zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru, kjer je občan pijan razgrajal, vpil in razbijal. Ker je s kršitvijo nadaljeval, so mu odredili pridržanje ter mu izrekli tudi predpisano globo.

Včeraj malo pred 22. uro so bili policisti obveščeni o sumu onesnaženja potoka Breznica v Hrastniku, kamor naj bi odtekala odpadna voda iz bližnje deponije.

Na kraju so posredovali gasilci in policisti, odvzeli so vzorce in jih poslali v analizo v Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano. Policisti zbirajo nadaljnja obvestila zaradi suma kaznivega dejanja obremenjevanja in uničenja okolja po 332. členu KZ-1C. O dogodku je bila obveščena tudi inšpektorica RS za okolje in prostor.

Popoldne so občani policistom prijavili mladostnike, ki naj bi z divjo vožnjo ogrožali varnost udeležencev v prometu nad Splošno bolnišnico Trbovlje. Izsledili so enega od kršiteljev, starega 21 let, ki je vozil neregistrirano vozilo znamke BMW, in mu za kazen izdali plačilni nalog.

ZT

Isti avtor