ponedeljek, 28 aprila, 2025

Iz te kategorije

Dišalo po golažu

Na Golažijadi 2016 pred Hišo domačih okusov Pr Čop je 14. maja dišalo po golažu. Devetnajst ekip iz bližnje in daljne okolice je kuhalo golaže na sto in en način. Obiskovalci, ki so zapolnili vsak kotiček pred, ob in v gostilni, so lahko brezplačno poskusili vegetarijanski, gobov, ribji, pikantni golaž in še mnogo drugih vrst te jedi. Med pripravo golažev je za zabavo udeležencev in obiskovalcev poskrbela Steklarska godba Hrastnik. Ekipa sodnikov, ki ji je predsedoval kuharski mojster Lojze Čop, je podelila sedem priznanj za najboljše in najzanimivejše golaže in najizvirnejšo postrežbo. Odločitev je bila po besedah Lojzeta Čopa zelo težka, saj so bili vsi skuhani golaži izjemno okusni.
PM

Isti avtor