sobota, 18 maja, 2024

Iz te kategorije

Dijaku STPŠ Trbovlje prestižna nagrada

V okviru festivala novomedijske kulture Speculum Artium je v Trbovljah potekal tudi The Brain-Computer Interface Designers Hackathon – maraton, katerega udeleženci so razvijali projekte, ki vključujejo vmesnike med možgani in računalnikom. V paru, ki je prejel glavno nagrado, je bil tudi dijak STPŠ Trbovlje Jon Tavčar.

Jon Tavčar, dijak 2. letnika programa Tehnik računalništva na Srednji Tehniški in poklicni šoli Trbovlje, je skupaj s študentom Fakultete za računalništvo in informatiko Markom Krajinovičem razvil 3D igro Imagination Solution. V projektu sta uporabila vmesnik med računalnikom in možgani, črkovalnik P300.

Tavčarja je za prijavo na tekmovanje navdušil njegov profesor dr. Uroš Ocepek. Ocepek je na povabilo dr. Maše Jazbec kot predstavnik Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje pred Speculum Artiumom obiskal podjetje Jaskawa, kjer je preizkušal vmesnik med računalnikom in možgani Unicorn Hybrid Black. Vodja hackathona je bila ravno dr. Maša Jazbec, ki je tudi kustosinja festivala Speculum Artium.

MD

Na naslovni fotografiji Jon Tavčar (levo) in Marko Krajinovič. Foto: arhiv STPŠ

Isti avtor