Nekaj več kot 2000 zasavskih dijakinj in dijakov, ki kmalu zaključujejo poletne počitnice, lahko od 21. avgusta prek spletne strani ali mobilne aplikacije Nomago kupi subvencionirane vozovnice IJPP za šolsko leto 2019/2020, s katerimi se lahko zapeljejo od doma do šole.

Vozovnice IJPP lahko dijaki na izbrani relaciji uporabljajo pri vseh prevoznikih medkrajevnih javnih prevozov in tudi v kombinaciji z mestnim potniškim prometom v Ljubljani, Mariboru in na Jesenicah. Vozovnice lahko dijaki uporabijo tudi za prevoz z vlakom in z nedavno uvedenimi hitrimi linijami, ki so večja slovenska mesta povezala z Ljubljano in bistveno skrajšala čas potovanj.

Nomago je edini slovenski prevoznik, ki dijakom in študentom omogoča, da prek spleta naročijo tudi kartico IJPP, na katero lahko naložijo vozovnice. »Ob začetku vsakega šolskega leta smo opazovali enako sliko. V dneh pred začetkom šolskega leta so se pred prodajnimi okenci vile dolge vrste dijakov in dijakinj, ki so si urejali nakup subvencioniranih mesečnih ali letnih vozovnic. Zato smo se v Nomagu odločili, da jim bomo omogočili, da se temu izognejo in celoten postopek opravijo preprosto prek spleta. Že lani smo opazili, da so se vrste zaradi tega skrajšale, letos pa pričakujemo, da si bo še več dijakov in študentov vozovnico IJPP uredilo prek spleta in jih k temu tudi vabimo,« je povedal Sandi Brataševec, glavni izvršni direktor Nomaga.

Nakup vozovnice je poleg spleta možen tudi v poslovalnicah in na prodajnih mestih družbe Nomago v  Hrastniku, Trbovljah in Zagorju, pa tudi v Novi Gorici, Celju, Ajdovščini, Cerknici, Idriji, Kočevju, Kopru, Krškem, Mozirju, Postojni, Ravnah na Koroškem, Ribnici, Rogaški Slatini, Sevnici, Sežani, Slovenj Gradcu, Slovenskih Konjicah, Tolminu, Velenju.

Spletna prodaja subvencioniranih vozovnic IJPP za študente in študentke bo prek spletne strani in mobilne aplikacije Nomago možna od 20. septembra.

Savus

Foto: arhiv Savus